Landskrona församling Besöksadress: Artillerigatan 4, 261 33, Box 364, 26123 Landskrona Telefon: +46(418)57400 E-post till Landskrona församling

Vadensjö kyrka

Vadensjö kyrka är högt belägen med vidunderlig utsikt över det skånska jordbrukslandskapet.

I söder syns Landskronas profil, och man kan också skymta Öresundsbron.

Kyrkan är ursprungligen från 1100-talet av romansk typ, men fick sitt nuvarande utseende vid en omfattande renovering på 1850-talet.

Samtidigt fick kyrkogården sin utformning med den för Skåne så vanliga kvartersindelningen av lågt klippta buxbomshäckar.

Kyrkan är stängd vintertid.

Virituellt kyrkobesök

Ska du planera dop, vigsel eller begravning? Eller är du bara nyfiken på hur kyrkan ser ut inuti?

Här kan få ett smakprov på hur kyrkan ser ut. Längst upp i fönstret som öppnar sig väljer du vilken eller vilka kyrkor du vill bekanta dig med.

mer information