Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Landskrona församling Besöksadress: Artillerigatan 2-4, 26123 Landskrona Postadress: Artillerigatan 4, 261 33, Box 364, 26123 Landskrona Telefon:+46(418)57400 E-post till Landskrona församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Säby kyrkogård

Kyrkogården ligger i Säby by som har en lång historia.

Kyrkogården som tillhör kyrkan består av cirka 100 gravar, däribland 35 stycken som är märkta som kulturgravar. En av dessa kulturgravar är den Tranchellska familjegraven.

den Tranchellska familjegraven

Justus Tranchell som arbetade som verkställande direktör på Säbyholms gård, betodlingen och sockertillverkning efter grundaren general Cederström. Gården var en av de första som började odla betor industriellt. Tranchell var en driftig person. Han var en ekonomisk affärsman, och för att vara storföretagare på den tiden, hade han ett ovanligt gott hjärta. Han ägnade sig åt välgörenhet och bidrog till många ideella verksamheter.

Justus och han son, Carl, har gett många bidrag i olika former till Säby kyrka och kyrkogård. Bland annat skänktes en orgel till kyrkan 1862. Eftersom han var förtjust i kyrkan frågade han kyrkostämman år 1866 om det fanns möjlighet för honom och hans familj att begära en gravplats. Det godkänndes och där har tjugo familjemedlemmar fått sina sista vilorum.

Här kan du titta på kyrkogården i 360-graders vinkel! Använd rutan till höger för att välja vart du vill stå. 

Hitta hit

Adress: Säby kyrkväg 195, Landskrona
Kollektivtrafik: Regionsbuss 260 stannar på hållplats Säby kyrkväg vid kyrkan och kyrkogården.

ANDRA SAKER SOM VI TROR ATT DU KAN VARA INTRESSERAD AV