Härslövs gamla kyrkogård

Härslövs gamla kyrkogård ligger runt kyrkan mitt i byn och har gjort så i många århundranden.

Den gamla kyrkogården utvidgades 1867 åt väster, på den tomt som den gamla klockaregården legat på och en del av prästgårdens jord, som av klockaren varit brukad som kålgård.

I senare delen av 1800-talet kan blodboken och hängaskarna vara planterade.

Kyrkogården som tidigare delvis varit inramad av en kallmur i den gamla delen och av häckar och nät i den nyare fick en betongmur på norra sidan 1926 och 1929 en ordentlig mur också på södra och västra sidorna.

Trädkransen med lindar har en uppskattad ålder av 70-80 år.

Här kan du titta på kyrkogården i 360-graders vinkel! Använd rutan till höger för att välja vart du vill stå.

Adress: Aspavägen 22, Härslöv
Kollektivtrafik: Regionsbuss 260 stannar på hållplats Härslöv Mejerivägen ca.8 min från kyrkan och kyrkogården.

ANDRA SAKER SOM VI TROR ATT DU KAN VARA INTRESSERAD AV