Vadensjö kyrkogård

Kyrkogården ligger högt belägen i jordbrukslandskapet i den västra delen av Rönneberga backar.

Det vackra gjutjärnsstaketet, tillverkat på den då nystartade firman Landskrona Nya Mekaniska Verkstad, sedermera Landsverk, sattes upp i mitten av 1870-talet.

Gravarna på kyrkogården skulle 1884 ordnas och på församlingens bekostnad skulle buxbomshäckar planteras kring de särskilda gravställena.

Kyrkogården utvidgades på södra sidan 1908 med 526 kvm i en tio meter bred remsa, härefter har lindarna i trädkransen planterats.

Här kan du titta på kyrkogården i 360-graders vinkel! Använd rutan till höger för att välja vart du vill stå.

Adress: Vadensjövägen 237, Landskrona
Kollektivtrafik: Regionsbuss 260 stannar på hållplats Arrarp ca. 30 minuter gångväg från kyrkan och kyrkogården.

ANDRA SAKER SOM VI TROR ATT DU KAN VARA INTRESSERAD AV