Foto: Jonas Dahlin

S:t Johannes kyrka

S:t Johannes kyrka, invigd 1961, är verkligen ett "barn av sin tid".

BEGRÄNSNING VID 50 PERSONER

Från och med söndag 29 mars förbjuder regeringen allmänna och offentliga sammankomster som samlar fler än 50 personer. I Landskrona församlings kyrkor firar vi gudstjänst som planerat, men anpassar antalet medverkade till storleken på respektive kyrka.

Observera att dop, vigsel och begravning är gudstjänster och räknas därför som offentliga sammankomster.

Max 15 personer, plus personal

S:t Jakobs kapell
Kapell Ankaret

Max 30 personer, plus personal

Borstahusens kapell

Max 45 personer, plus personal

Sofia Albertina kyrka
S:t Johannes kyrka
S:t Ibbs kyrka (sittande, 10 personer vid rundvandring)
Härslövs kyrka
Ottarps kyrka

Mörkrött tegel, kvadratisk stram enkelhet och med sparsam utsmyckning. Här firas de välbesökta Johannesmässorna, i samband med dessa fungerar Johannesgården intill som fikarum, lek-och pysselrum och föreläsningssal.

S:t Johannes kyrka ligger i samma byggnad som krematoriet på kyrkogården i Landskrona. Redan 1933 väcktes frågan om ett krematorium i Landskrona, men det skulle dröja ända till 1961 innan det förverkligades. Anläggningen är ritad av domkyrkoarkitekt Eiler Graebe.

I byggnaden finns ett kyrkrum och ett mindre kapell för begravningar - S.t Jakobs kapell.  Att ha både kyrka och krematorium i samma byggnad var en för tiden ny och radikal tanke.

I S:t Johannes är väggarna klädda med mörkrött, mönsterfogat Helsingborgstegel. Utsmyckningen är sparsam och stram.

Intill huvudingången finns ett enkelt samlingsrum där Stephan Sindings marmorskulptur Nocturne står.

S:t Johannes kyrka ligger på Landskrona kyrkogård. Vid huvudingången står ett stort fristående kors och den öppna klockställningen med två klockor.

ÖPPETTIDER FÖR KYRKAN

Kyrkan håller öppet vid gudstjänster och vid överenskommelse. Vänlig kontakta vår expedition på 0418 -574 00 om du önskar besöka kyrkan utanför gudstjänsterna.

VIRITUELLT KYRKOBESÖK

Ska du planera dop, vigsel eller begravning? Eller är du bara nyfiken på hur kyrkan ser ut inuti?

Här kan få ett smakprov på hur kyrkan ser ut. Längst upp i fönstret som öppnar sig väljer du vilken eller vilka kyrkor du vill bekanta dig med.

HITTA HIT

Adress: Kapellvägen 22, Landskrona
Kollektivtrafik: Stadsbuss 5 stannar på hållplats Kapellvägen ca. 2 minuter gångväg från kyrkan.

Praktisk information om kyrkan

Plats i kyrkbänkarna: 110 sittplatser
Möjlighet till utsmyckning: om man så vill
Tillgänglighetsanpassning:  god
Toaletter: 1 (handikapp)
Utrymme omklädning, förberedelse:  ja
Utrymme för instrument eller liknande framför altarringen:  ja
Instrument i kyrkan:  orgel och piano
Ljud- och ljusanläggning: ja

Guidad tur i kyrkan?

Det finns möjlighet att gå guidade turer i alla våra kyrkor året runt. Bokningsförfrågan sker via vårt bokningsformulär.

ANDRA SAKER SOM VI TROR ATT DU KAN VARA INTRESSERAD AV