Foto: Linda Håkansson

Välkommen till Enskede-Årsta församling!

Vi vill vara en mötesplats för alla, en plats för växande i tro och gemenskap

ang. nya restriktioner

Enskede-Årsta församling följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen.

Gudstjänster (inkl. dop, vigsel och begravning)
Från och med 10 januari behövs inte vaccinationsbevis för gudstjänster (inkl dop, vigsel och begravning). I stället säkrar vi avstånd mellan sittplatser och antal platser begränsas till:
Årsta kyrka: 50 personer (exkl. personal)
Enskede kyrka: 40 personer  (exkl. personal)

Vid några enstaka, större gudstjänster tillämpas vaccinationsbevis – se kalendariet.

Nattvard
Tillsvidare delas nattvard endast ut vid veckomässan i Årsta kyrka på onsdagar. Utlysta högmässor omvandlas till gudstjänster. Möjlighet till enskild nattvard finns.

Verksamheter våren 2022
Alla verksamheter startar först från och med 1 februari och framåt. Med reservation för ändringar.

Uthyrning av lokal
Vi uthyrning av våra lokaler för dopkalas eller minnesstund är maxantalet 20 personer.

Vaccinationsbevis vid konserter och inomhusverksamheter
Från 23 december införs vaccinationsbevis för besökare från 18 år till:
* alla konserter (fri entré men biljett behövs www.billetto.se)
* alla inomhusverksamheter

Maxantalet i kyrkorna begränsas då till:
Årsta kyrka: 125 personer
Enskede kyrka: 100 personer

Tillsammans hjälps vi åt! Läs mer här.

DIGITALA MÖTESPLATSER

ANNAT SOM ÄR GÅNG

SORG & SAMTAL

Medlemskap

Svenska kyrkan i Enskede-Årsta är öppen både för den som är medlem och för den som inte är det.

Så behandlar församlingen dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

En mobil med ett nyhetsbrev

Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev!

Klicka här så länkas du vidare för att påbörja din prenumeration.

Lär känna din församling!

Här hittar du artiklar och texter om Enskede-Årsta församlings medarbetare och medlemmar. Vem är nya kyrkoherden Marie Rehnstam? Vad gör en sjukhuspräst? Svaren hittar du här.

Här finns kontaktuppgifter till alla anställda i Enskede-Årsta församling.

Kontakt och öppettider

Adresser / öppettider / kontaktuppgifter

Pojke trår på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Ansvarig utgivare: Marie Rehnstam