Foto: Linda Håkansson

Välkommen till Enskede-Årsta församling!

Vi vill vara en mötesplats för alla, en plats för växande i tro och gemenskap

AKTUELLT

Julkrubban på Årsta torg

Advent-Jul-Trettondag

Här hittar du information om vårt program under advent, jul och trettondagen. Välkommen!

Välkommen att boka dop direkt här på webben!

Hitta lediga doptider i Enskede-Årsta församling

JULMARKNAD

Julmarknad i Enskede

Välkommen till Kyrkvillan under julmarknaden 3-4 dec!

Bryt en tradition

Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag! Vi lever alla under samma himmel och tillsammans kan vi göra skillnad.

Läs mer och ge en gåva

MUSIK I JUL

Musik i jul

Varmt välkommen till stämningsfulla lucia- och julkonserter i Enskede- och Årsta kyrka.

Lucia från Syrakusa

Specialskrivet Luciaspel för Årsta kyrka. Lämpligt för vuxna och äldre barn.

Carols vid krubban

Flera av församlingens körer bjuder på härliga julsånger utanför Enskede kyrka

JULKRUBBOR

Ett collage av olika julkrubbor

Julkrubbor i Enskede-Årsta församling

Välkommen till Nordens största centrum för julkrubbor! Utställningarna pågår från första advent - trettondagshelgen.

ACT SVENSKA KYRKAN

Satsning på Act Svenska kyrkan i Enskede

Enskede-Årsta församling har arbetat med internationella frågor under många år. Nu tar vi nästa steg och startar upp internationell verksamhet i Kyrkvillan i Enskede i samarbete med Act Svenska kyrkan. Under hösten bjuder vi in till informationsträffar, föredrag, utställningar och musiktillfällen.

Nytt samarbete med "Ny Gemenskap"

Publicerad:

Söndagen 27 november har vi klädinsamling i Kyrkvillan. Vinterkläder för män och barn efterfrågas. Insamlingen görs i samarbete med Ny Gemenskap, en organisation som mött människor med medmänsklighet ända sedan 1968.

SKUT-dagen – en mångårig tradition

Publicerad:

Stefan Gaspar har hållit i församlingens SKUT-grupp sen drygt tio år tillbaka. Gruppen intresserar sig för SKUT – Svenska kyrkan i utlandet och anordnar SKUT-dagen varje år. Den 19 oktober var det dags igen och årets talare kom från SKUT och Act Svenska kyrkan. Vår egen kommunikatör Hazel Lindkvist fick också möjlighet att berätta lite om församlingens nya satsning med Act Svenska kyrkan i fokus.

Digitala mötesplatser

"Veckans tanke" livesänds på facebook

Varje tisdag kl.12 livesänder vi en kort andakt "Veckans tanke". Klicka här så kommer du direkt till vår facebooksida.

Sorg och samtal

collage som visualiserar sorgegrupp för barn

Stödgrupp för barn i sorg

Sorgegrupp för barn 8-12 år i Årsta kyrka

Sorgegrupp

För dig som mist en närstående.

En grupp människor sitter och pratar i en ring tillsammans med en präst.

Stöd i sorgen

Det finns ett liv efter döden – också för de som blir kvar. I kyrkan finns plats för sorg, och stöd för dig som lever vidare.

Lappar med ord i en hand

Tankar om tro

– en samtalsgrupp om kristen tro för dig mellan 30-45 år

En präst sitter med hörlurar och pratar i mobiltelefon.

Enskilt samtal

Samtala över telefon, under en promenad, eller i kyrkans lokaler.

Personal från Sjukhuskyrkan pratar med sjukvårdspersonal

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan finns till för dig som är patient, närstående eller personal och som behöver någon att samtala med. Sjukhuskyrkan finns på cirka 70 sjukhus i Sverige. Enskede-Årsta församling närvarar på Sjukhuskyrkan vid Dalens sjukhus med en präst eller diakon en dag i veckan.

Om Enskede-Årsta församling

Kontakt och öppettider

Adresser / öppettider / kontaktuppgifter

En mobil med ett nyhetsbrev

Prenumerera på vårt digitala nyhetsbrev!

Klicka här så länkas du vidare för att påbörja din prenumeration.

Medlemskap

Svenska kyrkan i Enskede-Årsta är öppen både för den som är medlem och för den som inte är det.

Kyrkoherde Marie Rehnstam i Årsta kyrka

Videohälsning från kyrkoherden

Varje månad skickar Marie Rehnstam en hälsning till församlingen.

Illustration av en grupp människor och ett kugghjul som symboliserar samarbete

Här finns kontaktuppgifter till alla anställda i Enskede-Årsta församling.

Så behandlar församlingen dina personuppgifter

Din personliga integritet är viktig för oss och därför vill vi informera om var dina personuppgifter hämtas ifrån, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har.

Enskede legokyrka, byggd 2015 av Gabriel Bremler

Våra kyrkor & lokaler

Vi lånar endast ut lokaler för minnesstund eller i samband med bokning av dop eller vigsel.

Så styrs Enskede-Årsta församling

Våra förtroendevalda fattar beslut i kyrkofullmäktige eller i kyrkorådet. Här kan du ta del av protokoll från deras möten.

Lär känna din församling!

Här hittar du artiklar och texter om Enskede-Årsta församlings medarbetare och medlemmar. Vem är nya kyrkoherden Marie Rehnstam? Vad gör en sjukhuspräst? Svaren hittar du här.

Pojke står på en soptipp och håller i en trasig boll.

Act Svenska kyrkan

Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Ansvarig utgivare: Marie Rehnstam