Foto: Hazel Lindkvist

Satsning på Act Svenska kyrkan i Enskede

Enskede-Årsta församling har arbetat med internationella frågor under många år. Nu tar vi nästa steg och startar upp internationell verksamhet i Kyrkvillan i Enskede i samarbete med Act Svenska kyrkan. Välkommen till informationsträffar, föredrag, utställningar och musiktillfällen.

Öppettider i Kyrkvillan:

Måndag kl 11-13
Onsdag kl 11-13
Fredag kl 11-13

Se kalendern för avvikande öppettider

Adress: Stora Gungans Väg 3, Enskede

AKTUELLT

Olika former på röda hjärtan

Aheroni [jag älskar]*

Tis 14 feb 18.00 En extra kärleksfull tisdagsträff

Försälningstält utanför Kyrkvillan vid Enskedes julmarknad

133 459 kr till julinsamlingen Bryt en tradition

Stort engagemang för alla flickors rätt till ett värdigt liv

TISDAGSTRÄFFAR VÅREN 2023

Vårens program Act Svenska kyrkan

Tisdagsträffar kl 18.00

Pysselkvällar med Act Svenska kyrkan

Kreativa tisdagkvällar för vuxna i Kyrkvillan

KONTAKT Act Svenska kyrkan i Enskede-Årsta församling

BESÖKSADRESS:
Kyrkvillan i Enskede
Stora Gungans Väg 3

KONTAKTPERSON:
Hazel Lindkvist
hazel.lindkvist@svenskakyrkan.se

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

INSAMLING TILL ACT SVENSKA KYRKAN Enskede-Årsta församling

Det är fri entré till alla konserter i Enskede-Årsta församling. Men ta gärna tillfället i akt och ge ett bidrag till Act Svenska kyrkan när du går på konsert.

För att kunna följa upp hur mycket vi samlar in till Act Svenska kyrkan har församlingen ett eget swishnummer:
Act Svenska kyrkan, Enskede-Årsta församling
SWISH: 123 087 1616

Tack för ditt bidrag! Tillsammans gör vi skillnad!

Act Svenska kyrkan är Svenska kyrkans internationella bistånds- och utvecklingsverksamhet. Tillsammans med andra kyrkor, organisationer och frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättivsor och agerar snabbt vid katastrofer. Tack vare lokala samarbeten är arbetet effektivt och handlingskraftigt.

FASTEAKTIONEN 19 feb-2 apr: Dela lika under samma himmel

Kasse med mat

Dela lika under samma himmel

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Att dela med sig har aldrig varit viktigare. Act Svenska kyrkan arbetar med partner över hela världen för att främja en hållbar och rättvis matförsörjning.

Bild på fastebössa med ritat motiv av en fågel som håller i en olivkvist med texten "fred" bredvid.

Var med och fyll fastebössan

Dela med dig till människor som är i akut hungersnöd, är på flykt eller lever i utsatthet under samma himmel. Låt ditt bidrag i årets fastebössa göra verklig skillnad. Tillsammans gör vi världen hel.

Just idag är hungersnöden större än någonsin i vissa delar av världen. Tillsammans kan vi göra skillnad för många som är på flykt och inte har vare sig mat eller rent vatten. Här är några exempel på hur din gåva används:

• 100 kr räcker till 17 kg näringsersättning till barn

• 200 kr räcker till en skoltermin för ett barn på flykt

• 305 kr räcker till en veckas lön för en mentormamma

• 330 kr räcker till att starta en självhjälpsgrupp

• 500 kr räcker till en latrin i ett flyktingläger

• 920 kr räcker till två lastbilar med vatten för handtvätt

FLER SÄTT ATT GE

Tre barn med skolväskor på ryggen. De ler och ser glada ut.

Bli månadsgivare

Med en liten gåva varje månad kan du bidra till att fler barn får gå i skolan, att människor som flyr från krig får skydd och att fler kan ta sig bort från fattigdom.

Tre presentaskar ligger på ett bord. På askarna står orden mod, hopp och medmänsklighet. En gåva som gör skillnad.

Act Svenska kyrkans gåvoshop

Act Svenska kyrkans gåvoshop är fylld med gåvor och som förändrar liv. En gåva som ger mod, hopp och medmänsklighet.

Flickor i skolan i Indien

Så hanteras din gåva

Act Svenska kyrkan kontrolleras av Svensk insamlingskontroll vilket garanterar att dina pengar används på rätt sätt.

Tre flickor i sex års åldern sjunger och leker. De är lite smutsiga och har färgglada kläder på sig.

Stöd ett fokusområde

Tillsammans arbetar vi för alla människors rätt till ett värdigt liv. Din gåva till Act Svenska kyrkan används där den behövs bäst just nu. Du kan också välja att rikta din gåva till ett specifikt fokusområde, det som ligger dig närmast om hjärtat.

En qr-kod skannas för att ge en gåva i en digital insamlingsbössa

Swisha en gåva

Att ge via Swish är ett snabbt och enkelt sätt att stödja Act Svenska kyrkan. Swisha en gåva till 9001223 och var med och kämpa mot fattigdom, förtryck och orättvisor världen över.

LIten flicka med uppsatt hår på strand i solnedgång

Ge en gåva i ditt testamente

Vill du låta ditt arv rädda liv och bli till trygghet för de som lever under förtryck och utsatthet? En testamentsgåva är ett sätt att förändra framtiden.