Other languages with Google Translate

Kontakt

Enskede-Årsta församling Besöksadress: Bråviksvägen 47, 12052 Årsta Postadress: Box 750, 12002 Årsta Telefon:+46(8)55613330 E-post till Enskede-Årsta församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Enskede kyrka

Enskede kyrka invigdes 1915 och ligger i Gamla Enskede.

Klicka här för att se in i Enskede kyrkas kyrksal »

Klicka här för att se in i Enskede kyrkas bakre sal »

Adress

Besöksadress: Björkvägen 18, 122 32 Enskede (OBS! Det går inte att skicka brev till denna adress, använd nedanstående.)
Postadress: Enskede-Årsta församling, Box 750, 120 02 Årsta

VÄGBESKRIVNING
Tunnelbanans gröna linje 18 (Farsta strand-Alvik/Vällingby), gå av vid station Sandsborg, efter trappan, sväng höger. Därefter promenad ca 800 meter.

Med bil norrifrån: Följ Nynäsvägen, sväng av vid Globen och in på Enskedevägens lokalgata.

Med bil söderifrån: Följ Nynäsvägen, sväng in på Sockenvägen, sedan Handelsvägen.

Om Enskede kyrka

Enskede kyrka byggdes efter ritningar av arkitekten Carl G. Bergsten (1879-1935) och invigdes på domssöndagen 1915 av Nathan Söderblom.

Kyrkbyggnaden är väl synligt placerat på en höjd i ett parkområde mitt inne i Gamla Enskedes villaområde. Det låga kyrktornet med sin tupprydda tornspira spelar en underordnad roll och finns mitt på det skiffertäckta taket.

Byggnaden med sina vitslammade fasader och fönster i olika form och mått har mycket balanserade, harmoniska proportioner.

Lån av våra lokaler

Våra lokaler lånas endast ut i samband med dop, vigsel eller begravning.

Vi har tyvärr inte möjlighet att bistå med lokaler för t.ex. externa kurser, fester, möten eller som övningsplats för externa musiker och körer.