Enskede kyrka

Enskede kyrka invigdes 1915 och ligger i Gamla Enskede.

Klicka här för att se in i Enskede kyrkas kyrksal »

Klicka här för att se in i Enskede kyrkas bakre sal »

Adress

Besöksadress: Björkvägen 18, 122 32 Enskede (OBS! Det går inte att skicka brev till denna adress, använd nedanstående.)
Postadress: Enskede-Årsta församling, Box 750, 120 02 Årsta

VÄGBESKRIVNING
Tunnelbanans gröna linje 18 (Farsta strand-Alvik/Vällingby), gå av vid station Sandsborg, efter trappan, sväng höger. Därefter promenad ca 800 meter.

Med bil norrifrån: Följ Nynäsvägen, sväng av vid Globen och in på Enskedevägens lokalgata.

Med bil söderifrån: Följ Nynäsvägen, sväng in på Sockenvägen, sedan Handelsvägen.

Om Enskede kyrka

Enskede kyrka byggdes efter ritningar av arkitekten Carl G. Bergsten (1879-1935) och invigdes på domssöndagen 1915 av Nathan Söderblom. Kyrkan rymmer ca 200 personer.

Kyrkbyggnaden är väl synligt placerat på en höjd i ett parkområde mitt inne i Gamla Enskedes villaområde. Det låga kyrktornet med sin tupprydda tornspira spelar en underordnad roll och finns mitt på det skiffertäckta taket.

Byggnaden med sina vitslammade fasader och fönster i olika form och mått har mycket balanserade, harmoniska proportioner.

Lån av våra lokaler

Våra lokaler lånas endast ut i samband med dop, vigsel eller begravning. Nu i coronatider lånar vi inte ut våra lokaler. Det gäller tills vidare.

Vi har tyvärr inte möjlighet att bistå med lokaler för t.ex. externa kurser, fester, möten eller som övningsplats för externa musiker och körer.

TIllgänglighet i våra lokaler

ENSKEDE KYRKA Björkvägen 18
  • Parkering för funktionsnedsatta vid ingången
  • Två trösklar vid entrén