Foto: Linda Håkansson

Välkommen att boka dop direkt här på webben!

Hitta lediga doptider i Enskede-Årsta församling

Här kan du se alla lediga doptider i Enskede och Årsta kyrka, och preliminärboka en tid när det passar dig.

Gör så här
1. Klicka på Hitta lediga tider. Välj kyrka och/eller datum. Lediga tider visas i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade. Observera att uppgifter om präst och musiker är preliminära och kan komma att ändras.

När det finns en ledig lokal för dopkalas i anslutning till dopgudstjänsten finns den informationen under doptiden.

2. Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Om ni önskar dop av fler personer samma tid fyller ni i de övrigas namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.

Hittar du ingen tid som passar, eller har andra frågor eller önskemål går det alltid bra att ringa eller mejla till bokningen: 08-556 133 40 eller enskede-arsta.bokning@svenskakyrkan.se

Efter bokning
När din bokningsförfrågan skickats får du en bekräftelse via e-post att din förfrågan mottagits. Därefter gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse till dig.

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR. 

Frågor & svar

Lånar ni ut dopdräkter?
Ja, vi har många att välja på, läs mer under ”Dopdräkter till utlåning”.

Finns det möjlighet att hyra lokal för dopkalas?
Ja, i Årsta kyrka har vi två lokaler, Lilla salen och Stora salen. Lilla salen rymmer ca 35 personer, Stora salen rymmer ca 80 personer. I Gamla Enskede finns Kyrkvillan på Stora Gungans Väg 3. I Kyrkvillan ryms 25 personer. När det finns en ledig lokal syns det i anslutning till doptiden.

Vad kostar det?
Själva dopet kostar ingenting. Kyrka, präst, musiker, vaktmästare samt lån av lokal för dopkaffe är kostnadsfritt. 

Måste man vara medlem för att få döpa sitt barn?
Nej, det måste man inte vara. Om den/de som är vårdnadshavare vill att barnet ska döpas finns inget som hindrar, oavsett föräldrarnas samfunds- eller religionstillhörighet. Om den som döps är under 18 år krävs vårdnadshavares medgivande, och om det finns två vårdnadshavare krävs bådas medgivande.

Kan man välja en kyrka i en annan församling än den man bor i?
Ja det kan man.

Dopet - en livsviktig händelse

Dopet är en kärleksfull och livsviktig händelse. Du är välkommen att döpas som barn, ungdom eller vuxen. Läs mer om dopet här.