Meny

Välkommen att boka dop direkt här på webben!

Hitta lediga doptider i Enskede-Årsta församling

Här kan du se alla lediga doptider i Enskede och Årsta kyrka, och preliminärboka en tid när det passar dig.

Gör så här:
Klicka på Hitta lediga tider. Välj kyrka och/eller datum. Lediga tider visas i kalendern. Syns det inga tider på ett visst datum så beror det på att doptiderna redan är bokade. Observera att uppgifter om präst och musiker är preliminära och kan komma att ändras.
Välj en tid och fyll i uppgifter i formuläret som öppnas. Om ni önskar döpa fler på samma tid så fyller ni i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.

I dessa tider av Corona lånar vi inte ut någon lokal för dopkalas. Läs mer om detta under ”Våra kyrkor och lokaler”.

När din bokningsförfrågan skickats får du en bekräftelse via e-post att din förfrågan mottagits. Därefter gör vi en avstämning innan vi skickar ut en definitiv bekräftelse till dig.

Hittar du ingen tid som passar, eller har andra frågor eller önskemål går det alltid bra att ringa eller mejla till bokningen: 08-556 133 40 eller enskede-arsta.bokning@svenskakyrkan.se

Alla personuppgifter behandlas enligt GDPR. 

Frågor & svar

LÅNAR NI UT DOPKLÄNNING?
Ja, läs mer under ”Dopdräkter till utlåning” nedan.
Kontakta oss på 08-556 133 40 eller kom in till receptionen i Årsta kyrka och församlingshus, Bråviksvägen 47, för att titta på klänningarna.

FINNS DET MÖJLIGHET ATT HYRA LOKAL FÖR DOPKALAS?
Just nu lånar vi inte ut våra lokaler för minnesstund eller i samband med bokning av dop eller vigsel. Detta gäller t o m 31/5. Det går att preliminärboka för uthyrning från den 1 juni, men med reservation för att det kan bli inställt och att vi kan sänka antalet personer som får vistas i lokalerna.

VAD KOSTAR DET?
Själva dopet kostar ingenting. Kyrka, präst, musiker, vaktmästare samt lån av lokal för dopkaffe är kostnadsfritt. Vid lån av Kyrkvillan tillkommer en deposition på 500 kr.

MÅSTE MAN VARA MEDLEM FÖR ATT FÅ DÖPA SITT BARN?
Nej, det måste man inte vara. Om den/de som är vårdnadshavare vill att barnet ska döpas finns inget som hindrar, oavsett föräldrarnas samfunds- eller religionstillhörighet. Om den som döps är under 18 år krävs vårdnadshavares medgivande, och om det finns två vårdnadshavare krävs bådas medgivande.

KAN MAN VÄLJA EN KYRKA I EN ANNAN FÖRSAMLING ÄN DEN MAN BOR I?
Ja, det går alldeles utmärkt.