Foto: Peter Johnsson

Konfirmation

livet . döden . relationer . Gud . världen . det onda . kärlek . frihet . rättvisa . ensamhet . att vara annorlunda

Snart öppnar anmälan till konfa 2021/2022!

I maj/juni 2021 öppnar anmälan för konfirmation 2021/2022.

Har du frågor och funderingar runt konfirmation hör gärna av dig till Anders Ringqvist, församlingspedagog.

KONTAKTUPPGIFTER
Mejl: anders.ringqvist@svenskakyrkan.se
Tfn: 08-556 133 37
Sms: 072-500 21 42

Vad tyckte konfirmanderna 2020?

”Jag tyckte konfirmationstiden va väldigt rolig. Det va kul att lära känna nya människor och vara med i en gemenskap och reflektera och prata med alla.”
Emma, konfirmand i Enskede-Årsta församling i maj 2020

”Under konfirmationen så har vi fått möjlighet att prata om saker som man funderar på i den här åldern, som man kanske inte pratar om så mycket i vanliga fall. Många tror att konfirmationen endast innebär bibelläsning, prat om kristendomen etc. men det är så mycket mer än det. Jag är glad att jag konfirmerades!”
Maja, konfirmand i Enskede-Årsta församling i maj 2020

”Konfirmationen va spännande och lärorik. Vi blev bra vänner och delade många minnesrika stunder tillsammans.”
Thea, konfirmand i Enskede-Årsta församling 2020.

Konfirmanderna 2020 gjorde egna trailers för konfirmationen. Här kan du se en av deras filmer:

Q&A

VAD ÄR KONFIRMATION?
Konfirmationen handlar om kristen tro och kristen tro handlar om livet. Du får möjlighet att bekanta dig med församlingen och kyrkan och allt som händer här.

FUNDERAR DU OCKSÅ PÅ LIVET?
Vill du vara med i ett sammanhang där vi pratar om viktiga saker? Det kan handla om kärlek, frihet, Gud, kristen tro, gemenskap och rättvisa. Men också om ensamhet och att vara annorlunda. Konfirmationen är en viktig tid för många då man får ställa de där frågorna om livet som vi sällan pratar så mycket om.

Har bibelberättelserna och kristen tro något att säga om våra liv?

FINNS DET NÅGRA SVAR?
Vi har inga färdiga svar på frågorna men tillsammans får vi testa och utforska kyrkans värld med bland annat musik, upplevelser, läger, diskussioner och gudstjänster. Och du får pröva om detta är något för dig!
Många som konfirmerats berättar om hur de fått ett starkare självförtroende, nya vänner för livet och en bättre kunskap om sig själva. Vi hoppas ge dig en upplevelse och gemenskap som du kommer att bära med dig hela livet.

MÅSTE MAN VARA DÖPT?
Konfirmation betyder bekräftelse. För att delta i konfirmationsgudstjänsten som avslutar konfirmandtiden behöver du vara döpt. Du behöver dock inte vara döpt för att anmäla dig och delta i själva konfirmandtiden. Den som vill kan bli döpt under konfirmandtiden.

Andra konfirmationsalternativ

Man ska vara minst 15 år det året som konfirmandtiden avslutas. Är man inte konfirmerad som 15-åring kan man konfirmeras när som helst i livet.

På följande länk kan du också söka efter församlingar och organisationer som erbjuder konfirmationsalternativ utanför Enskede-Årsta församling.

www.svenskakyrkan.se/konfirmation/konfirmandsok

Du har rätt att konfirmera dig var du vill. Sannolikt kommer du att hitta något alternativ som passar just dig!

Välkommen till ditt livs äventyr!

Karolina Brattgård Thoäng
Ungdoms- konfirmandpräst i Enskede-Årsta församling