Ett gäng ungdomar
Foto: Alex Giacomini

Konfirmation

Anmälan har öppnat - anmäl dig nu!

Jag tyckte konfirmationstiden var väldigt rolig! Det var kul att lära känna nya människor och vara med i en gemenskap och reflektera och prata med alla.

Emma, tidigare konfirmand i Enskede-Årsta församling

Info och anmälan

Konfirmation är en möjlighet att fundera över livet och tron. Många som konfirmerats berättar om att de har fått nya vänner och en bättre kunskap om sig själva. Vi hoppas kunna ge dig en upplevelse och gemenskap som du kommer att bära med dig hela livet.

Enskede-Årsta församling erbjuder tre alternativ till konfirmation för dig som är född 2010 eller 2009:

  • Veckokonfa Årsta
  • Upplevelsekonfa Årsta
  • Västkustkonfa Enskede 

Även ungdomar som inte är medlemmar i Svenska kyrkan är välkomna att delta i kyrkans konfirmationsundervisning.

Har du frågor eller funderingar kring konfirmation hör gärna av dig till Anders Ringqvist som är församlingspedagog och en av konfaledarna.

Mejl: anders.ringqvist@svenskakyrkan.se
Tfn: 08-556 133 37
Sms: 072-500 21 42

Du anmäler dig genom att klicka på det alternativ (se bilder ovan) som du är intresserad av. När du fyllt i intresseanmälan får du ett svarsmeddelande via mail.

Med reservation för ändringar.

Vad tycker konfirmanderna?

”Man får göra en massa trevliga saker med personer man gillar. Man får även en plats att komma till som inte är skolan och andra personer, i och med kyrkan och konfirmationsgänget.”
Matheo, konfirmand i Enskede-Årsta församling

 

”Man får lära sig mycket om kristendomen och Gud- men även om sig själv”. 
Tea, konfirmand i Enskede-Årsta församling

 

”Jag tycker man ska konfirmera sig för gemenskapen. Man får även många nya vänner!”
 Eda, konfirmand i Enskede-Årsta församling

 

”Jag tyckte konfirmationstiden va väldigt rolig. Det va kul att lära känna nya människor och vara med i en gemenskap och reflektera och prata med alla.”
Emma, konfirmand i Enskede-Årsta församling

 

”Under konfirmationen så har vi fått möjlighet att prata om saker som man funderar på i den här åldern, som man kanske inte pratar om så mycket i vanliga fall. Många tror att konfirmationen endast innebär bibelläsning, prat om kristendomen etc. men det är så mycket mer än det. Jag är glad att jag konfirmerades!”
Maja, konfirmand i Enskede-Årsta församling

 

”Konfirmationen va spännande och lärorik. Vi blev bra vänner och delade många minnesrika stunder tillsammans.”
Thea, konfirmand i Enskede-Årsta församling

Q&A

VAD PRATAR MAN OM UNDER KONFIRMATIONSTIDEN?
Konfirmationstiden är ett bra sätt att få vara med i ett sammanhang där man kan prata om sånt som man funderat på. Det kan handla om kärlek, frihet, Gud, kristen tro, gemenskap och rättvisa. Men också om ensamhet och att vara annorlunda. Konfirmationen är en viktig tid för många då man får ställa de där frågorna om livet som vi kanske inte pratar så mycket om - Är det okej att alltid vara sig själv? Har bibelberättelserna och kristen tro något att säga om våra liv? Varför finns det så många olika religioner? Vem kan jag lita på? Finns Gud?

FINNS DET NÅGRA SVAR?
Vi har inga färdiga svar på frågorna men tillsammans får vi testa och utforska kyrkans värld med bland annat musik, upplevelser, läger, diskussioner och gudstjänster. Och du får pröva om detta är något för dig!

MÅSTE MAN VARA DÖPT?
Konfirmation betyder bekräftelse. För att delta i konfirmationsgudstjänsten som avslutar konfirmandtiden behöver du vara döpt. Du behöver dock inte vara döpt för att anmäla dig och delta i själva konfirmandtiden. Den som vill kan bli döpt under konfirmandtiden.

ÅLDER?
Man ska vara minst 15 år det året som konfirmandtiden avslutas. Är man inte konfirmerad som 15-åring kan man konfirmeras när som helst i livet.

Du har rätt att konfirmera dig var du vill. Sannolikt kommer du att hitta något alternativ som passar just dig! Välkommen till ditt livs äventyr!

Vad är konfirmation?

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Andra konfirmationsalternativ i hela landet

Ungdomar som sitter på rad och pratar och ler.

Hitta konfirmation

Sök efter en konfirmationsgrupp eller ett konfirmationsläger som passar dig och dina intressen.

Läs mer om kristen tro

En vuxen och ett barn står vid strandkanten och tittar ut över vattnet.

Kristen tro

Vill du veta mer om kristen tro? Här kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro.

Inför och under konfirmation

Hur och varför behandlar vi era personuppgifter?