Konfirmation

livet . döden . relationer . Gud . världen . det onda . kärlek . frihet . rättvisa . ensamhet . att vara annorlunda

Musikkonfa

Konfirmation handlar om det som bär och tolkar livet. Välkommen till vår Musik-konfa där musiken får spela en stor roll! Gruppen startar lördag 17 oktober 2020 med en upptaktsdag. Därefter träffas vi onsdagar i Årsta församlingshus kl 16.30-19.00. Det ingår även två övernattningar och ett helgläger. Konfirmationsgudstjänsten blir söndag 11 april i Årsta kyrka. Mer information kommer framöver!

Upplevelsekonfa

Gruppen startar 23 januari 2021 och träffas en helg i månaden, på lördagar kl 10.30-16.00, på olika ställen med olika uppdrag och äventyr. På söndagar efter lördagsträffen ses vi på gudstjänst i Enskede kyrka. Vi kommer även att ha två läger, ett under Kristihimmelsfärdshelgen – på en lägergård utanför Stockholm, och ett dagläger i Enskede kyrka veckan efter skolavslutningen. Konfirmation blir söndag 20 juni i Enskede kyrka.

För information kontakta
Marie Henningsson: 08-556 133 45
eller via mejl: marie.henningsson@svenskakyrkan.se

Karolina Brattgård Thoäng: 08-556 133 46
eller via mejl: karolina.thoang@svenskakyrkan.se

Välkommen med din anmälan, se längre ner på sidan!

Konfirmanderna 2020 fick göra egna trailers för konfirmationen. Här kan du se en av deras fina filmer:

Q&A

VAD ÄR KONFIRMATION?
Konfirmationen handlar om kristen tro och kristen tro handlar om livet. Du får möjlighet att bekanta dig med församlingen och kyrkan och allt som händer här.

FUNDERAR DU OCKSÅ PÅ LIVET?
Vill du vara med i ett sammanhang där vi pratar om viktiga saker? Det kan handla om kärlek, frihet, Gud, kristen tro, gemenskap och rättvisa. Men också om ensamhet och att vara annorlunda. Konfirmationen är en viktig tid för många då man får ställa de där frågorna om livet som vi sällan pratar så mycket om.

Har bibelberättelserna och kristen tro något att säga om våra liv?

FINNS DET NÅGRA SVAR?
Vi har inga färdiga svar på frågorna men tillsammans får vi testa och utforska kyrkans värld med bland annat musik, upplevelser, läger, diskussioner och gudstjänster. Och du får pröva om detta är något för dig!
Många som konfirmerats berättar om hur de fått ett starkare självförtroende, nya vänner för livet och en bättre kunskap om sig själva. Vi hoppas ge dig en upplevelse och gemenskap som du kommer att bära med dig hela livet.

MÅSTE MAN VARA DÖPT?
Konfirmation betyder bekräftelse. För att delta i konfirmationsgudstjänsten som avslutar konfirmandtiden behöver du vara döpt. Du behöver dock inte vara döpt för att anmäla dig och delta i själva konfirmandtiden. Den som vill kan bli döpt under konfirmandtiden.

Andra konfirmationsalternativ

Man ska vara minst 15 år det året som konfirmandtiden avslutas. Är man inte konfirmerad som 15-åring kan man konfirmeras när som helst i livet.

På följande länk kan du också söka efter församlingar och organisationer som erbjuder konfirmationsalternativ utanför Enskede-Årsta församling.

www.svenskakyrkan.se/konfirmation/konfirmandsok

Du har rätt att konfirmera dig var du vill. Sannolikt kommer du att hitta något alternativ som passar just dig!

Välkommen till ditt livs äventyr!

Karolina Brattgård Thoäng
Ungdoms- konfirmandpräst i Enskede-Årsta församling