Förinspelad musik i kyrkan

Nya sätt att spela upp musik fr.o.m 1 april 2019

Musik via Spotify

Från och med 31 mars 2019 kommer vi som församling inte längre kunna erbjuda Spotify som källa för musikuppspelning vid exempelvis dop, vigsel och begravning. Spotify stänger ner tjänsten som tillåter oss att spela musik i offentliga miljöer och kommer därför endast att vara tillåtet för privatpersoner att använda.

Alternativ till Spotify

När det gäller streamad eller nerladdad musik, såsom Spotify, itunes, Youtube m.m., vid dop, vigsel eller begravning så finns för närvarande ingen tjänst som Svenska kyrkan kan använda då gudstjänster och förrättningar är offentliga. Spotify och iTunes är endast lagligt att framföra vid privata små tillställningar.

Önskar man spela upp förinspelad musik behöver man ta med sig en original CD (ej bränd). Önskemål om digital musik ska meddelas så snart som möjligt dock senast 7 dagar på förhand.

Levande musik

Vi välkomnar sångare och musiker som utöver församlingens ordinarie musiker, på anhörigas uppdrag, bidrar till gudstjänsten.­ Församlingens musiker står till förfogande närhelst det finns önskemål om anpassad musik. Vi rekommenderar å det varmaste att ta kontakt med den musiker/präst som kommer att tjänstgöra vid dopet, vigseln eller begravningen. De kan föreslå musik som passar önskemålen.

OBS! Prata med din musiker/präst i god tid innan