Vigsel

Vigsel och bröllopsfest är ett minne för livet. Att gifta sig borgerligt eller kyrkligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet.

Äktenskapet är en av de riktigt stora förändringarna i livet och bröllopet - vigselgudstjänsten - är symbolrik. Vigsel enligt Svenska kyrkans ordning kan äga rum mellan makar av samma eller olika kön, om den ena parten tillhör Svenska kyrkan. Par som gift sig borgerligt och önskar välsignelse över sitt äktenskap är också välkomna.

Vigselmusik - "för kärlekens skull"

Här kan du lyssna på låtförslag som passar i samband med vigsel. Antingen vid själva ceremonin eller på bröllopsfesten efteråt.

Listan är sammansatt av David Åberg, organist i Enskede-Årsta församling och lärare på Svenska kyrkans utbildningsinstitut.

Välkommen att boka vigsel direkt här på webben!

Hitta lediga tider för vigsel i Enskede-Årsta församling.

Vigselgudstjänsten

Det finns en fastställd ritual för vigsel enligt Svenska kyrkans ordning. Inom ramen för den kan vigseln i samråd med präst och musiker utformas på ett personligt sätt.

Praktiskt inför vigseln

Det kan vara mycket att tänka på inför en stundande vigsel. Här hittar du lite information och tips för att underlätta planeringen.

Läs mer om vigsel på Svenska kyrkans nationella webbplats.

FÖRSAMLINGSKANSLI
Besöksadress: Bråviksvägen 47, 120 52 Årsta
Postadress: Box 750, 120 02 Årsta
Mejl: enskede-arsta@svenskakyrkan.se
Webbplats: svenskakyrkan.se/enskede-arsta
Facebook: facebook.com/EnskedeArstaForsamling
Instagram: instagram.com/kyrkliv
Vägbeskrivning: Buss 160, 164 el 168 fr Gullmarsplan, hpl Årsta torg. Tvärbana fr pendeltågstation Årstaberg, hpl Valla torg el buss 160, hpl Årsta torg.

mån - tor kl 12-15
fre kl 9-12

VÄXEL
Tfn:
Öppettider: Mån-fre kl 8-17

BOKNING (dop, vigsel, begravning)

Tfn: 08-556 133 40
Mejl: enskede-arsta.bokning@svenskakyrkan.se

Juni -augusti har vi sommartider i bokningen. Se Sommartider i bokningen

Du kan också boka tid för dop och vigsel direkt här på webbplatsen >>

ÅRSTA KYRKA
Öppettider:
Mån, tis, tor  kl 12-15
Ons  kl 12-19
Fre kl 9-12
Lördag och söndag - kyrkan är öppen i samband med gudstjänst och kyrkliga handlingar.

ENSKEDE KYRKA
Kyrkan är öppen i samband med gudstjänst, konserter och kyrkliga handlingar.

Enskede legokyrka, byggd 2015 av Gabriel Bremler

Våra kyrkor & lokaler

Vi lånar endast ut lokaler för minnesstund eller i samband med bokning av dop eller vigsel.