Foto: IKON / Magnus Aronson

Medlemskap

Svenska kyrkan i Enskede-Årsta är öppen både för den som är medlem och för den som inte är det.

Svenska kyrkan genom hela livet

  • En kyrka som, utifrån sin kristna tro, förmedlar hopp och ger stöd till den som drabbas av sorg och smärta.
  • En kyrka som hjälper till att uttrycka den glädje man känner över att ha fått barn eller funnit en partner.
  • En kyrka som samarbetar med andra goda krafter och bygger ett så bra och tryggt samhälle som möjligt.

Svenska kyrkan är en mötesplats för människor i livets olika faser och situationer - 
ett kristet samfund med tvåtusen år gamla traditioner. En kyrka förankrad i samhället och samtidigt i ständig utveckling. Som medlem blir du del av en församling och ett nätverk som sträcker sig över Sverige och världen. Tillsammans strävar vi efter en bättre värld för oss och kommande generationer. Grunden är Jesus budskap om kärlek till medmänniskan.

Medlem genom dop eller genom anmälan

Du blir medlem i kyrkan genom ditt dop. Vill du bli döpt eller döpa ditt barn är du välkommen att göra det. Du som förälder måste inte vara medlem i Svenska kyrkan men ditt barn blir medlem genom dopet. Är du redan döpt i ett annat kristet samfund kan du ändå bli medlem i Svenska kyrkan.

Vad innebär medlemskapet?

Dop, konfirmation, vigsel och begravning

Svenska kyrkan i Enskede-Årsta erbjuder dop, konfirmation, vigsel och begravning. Kostnader för präst och kyrkomusiker har du som är medlem redan betalt i och med kyrkoavgiften.

Verksamheter för barn, ungdom och vuxna

Vi firar gudstjänster, mässor och andakter.

Vi har också ett brett utbud av barn- och musikverksamhet. Vi ordnar många aktiviteter såsom bland annat öppen förskola, ungdomsgrupp, träffar för daglediga, studiecirklar. Här på vår webbplats kan du hitta alla våra verksamheter. Du är välkommen att besöka oss i Årsta kyrka och församlingshus, Enskede kyrka eller Kyrkvillan.

Samtal och stöd

Kyrkan stöttar också de som är mest utsatta i samhället. Vi har både diakoner, präster och samtalsterapeuter som kan hjälpa och ge råd.

Internationellt arbete

I andra länder utför Svenska kyrkan ett omfattande arbete med att ge stöd åt människor som drabbats av katastrofer, svält och konflikter. Läs gärna mer om vårt internationella arbete här »

Kyrkor - en del av vårt kulturarv

Vi tar hand om de cirka 3 400 kyrkorna som finns runtom i Sverige och som berättar om vår gemensamma historia.
Läs gärna mer om kulturarvet här

Därför är vi med i Svenska kyrkan

”Jag ser det som en solidarisk handling att vara med”

Ingrid Israelsson, 21 år, är inte med i Svenska kyrkan av en slump. För henne är det ett mycket medvetet val att vara medlem.

En kvinna står utomhus och spelar gitarr för en grupp barn.

Anledningar att vara medlem

De flesta kommer ibland i kontakt med Svenska kyrkan. Det kan vara när livet känns som bräckligast eller absolut bäst. Oavsett när ska mötet med kyrkan stärka och ge hopp. Du som medlem gör det möjligt!