Årsta församlingshus

I Årsta församlingshus finns församlingens expedition. Här arbetar bland annat de som har administrativa tjänster.

Klicka här för att se hur det ser ut inne i stora salen »

Klicka här för att se hur det ser ut inne i lilla salen »

Besöksadress: Bråviksvägen 47, 120 52 Årsta
Postadress: Enskede-Årsta församling, Box 750, 120 02 Årsta

VÄGBESKRIVNING

Buss 160 går från Gullmarsplan. gå av vid hållplats Årsta torg.

Tvärbana går från pendeltågstation Årstaberg, gå av vid Valla torg och gå upp mot Årsta centrum.

Man kan också ta buss 160 från Årstaberg, gå av vid hållplats Årsta torg.

LÅNA LOKAL

Det går att kostnadsfritt låna stora salen (ca 80 pers) eller lilla salen (ca 35 pers) för kaffe i samband med dop, vigsel eller begravning. Tala med bokningen, tfn 08-556 133 40, enskede-arsta.bokning@svenskakyrkan.se.

HISTORIA

Arkitekt Göran Dahlstrand ritade församlingshuset med tanken att det skulle skapas en samlingsplats för Årstaborna, helt i enlighet med de övriga planerna för stadsdelen. I församlingshuset byggdes en stor samlingssal som användes som kyrksal tills den nya kyrkan byggdes 2010-2011 i anslutning till församlingshuset.

Lån av våra lokaler

Våra lokaler lånas endast ut i samband med dop, vigsel eller begravning. Nu i coronatider lånar vi inte ut våra lokaler. Det gäller tills vidare.

Vi har tyvärr inte möjlighet att bistå med lokaler för t.ex. externa kurser, fester, möten eller som övningsplats för externa musiker och körer.