Organist 100 %

Vi är en växande församling med ökande andel barn och unga. Nu utlyser vi en organisttjänst med inriktning barnkörer.

Orgeln i Enskede kyrka Bild: Linda Håkansson

Vi söker dig som

• Kan förvalta men också utveckla församlingens rika barnkörverksamhet
  • Ser de kyrkliga handlingarna som en viktig arbetsuppgift
  • Vill fortsätta att utveckla våra orgelelever
  • Tycker att det är roligt att arbeta i team
  • Ser gudstjänsten som församlingens nav
  • Delar Svenska kyrkans grundsyn
  • Delar Svenska kyrkans värderingar

För frågor om tjänsten och församlingen
Se vår webbplats www.svenskakyrkan.se/enskede-arsta eller kontakta

Marie Rehnstam, kyrkoherde:  08-556 133 60
eller via mejl: marie.rehnstam@svenskakyrkan.se

Helena Ekhem, verksamhetschef Årsta: 08-556 133 55
eller via mejl: helena.ekhem@svenskakyrkan.se

Skicka din ansökan till enskede-arsta.ansokan@svenskakyrkan.se
Sista anmälningsdag: 9/8. Ansökningarna behandlas löpande.

Barnkörerna sjunger för de äldre på Mariahemmet i Enskede. Bild: Elinor Edvall

Om församlingen

Enskede-Årsta församling genomgår en tydlig generationsväxling och andelen barn och unga ökar. Dessutom växer församlingen och vi står i en utmanande förändrings- och utvecklingsfas som lär pågå under många år.

I församlingen finns Årsta kyrka och församlingshus, Enskede kyrka, Kyrkvillan samt sjukhuskyrka på Dalens sjukhus.

I  våra två kyrkor firas gudstjänst varje söndag. Förutom självklar inriktning på Gudstjänst, Diakoni, Undervisning och Mission prioriterar församlingen, enligt FIN, musik, barn och unga samt hållbarhet.

Församlingen har ca 40.000 innevånare och 20.000 kyrkotillhöriga. Inom församlingen ligger bland annat Globen, Tele2 Arena och Skogskyrkogården.

I vårt område finns även en Equmeniakyrka (Triangelkyrkan) och en Serbisk Ortodox kyrka.

Enskede-Årsta har en enkel och platt organisation med en verksamhetschef för Årsta, en för Enskede samt en chef för kansli, administration och service. Sammanlagt ca 40 anställda. Välskötta fastigheter och en ordnad ekonomi.

Församlingens område är mycket expansivt. På Slakthusområdet planeras 4000 bostäder och 9000 arbetsplatser. Här kommer det att byggas grundskola, gymnasium, förskolor och idrottshall. Arbetet är i gång.

På Årstafältet planeras 6000 bostäder, skolor, förskolor och park mm. Arbetet är igång.

Bild: Sören Andersson