Orgelpipor i Enskede kyrka
Foto: Linda Håkansson

ORGANIST SÖKES

100%

Vi söker dig som tycker lika mycket om att sitta på orgelpallen som att leda kör  - från ung till gammal! Du är inte främmande för att dirigera eller att kompa vid konserter.

Du kommer att svara för Årsta kammarkör, starta upp en ungdomskör från 15 år och uppåt samt vid behov samarbeta med konfirmandteamet.

Du tycker om att jobba i team och kommer att ha din arbetsplats i Årsta församlingshus.

Sista ansökningsdatum är 7 november.
Ansökan skickas till: enskede-arsta.ansokan@svenskakyrkan.se
Vi behandlar ansökningarna löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Har du frågor?
Tveka inte att kontakta oss!
Kyrkoherde Marie Rehnstam 08-556 133 60

Välkommen med din ansökan!

olika händer som läggs tillsammans
Foto: istock

Om församlingen
Enskede-Årsta församling genomgår en tydlig generationsväxling och andelen barn och unga ökar. Dessutom växer församlingen och vi står i en utmanande och spännande förändrings- och utvecklingsfas som lär pågå under många år.

I församlingen finns Årsta kyrka och församlingshus, Enskede kyrka, Kyrkvillan samt sjukhuskyrka på Dalens sjukhus.

I  våra två kyrkor firas gudstjänst varje söndag. Förutom en självklar inriktning på Gudstjänst, Diakoni, Undervisning och Mission prioriterar församlingen, enligt FIN, musik, barn och unga samt hållbarhet.

Församlingen har ca 40.000 innevånare och 20.000 kyrkotillhöriga. Inom församlingen ligger bland annat Globen, Tele2 Arena och Skogskyrkogården.

I vårt område finns även en Equmeniakyrka (Triangelkyrkan) och en Serbisk Ortodox kyrka.

Enskede-Årsta har en enkel och platt organisation med en kyrkoherde och en administrativ chef. Sammanlagt ca 40 anställda. Välskötta fastigheter och en ordnad ekonomi.

Församlingens område är mycket expansivt. På Slakthusområdet planeras 4000 bostäder och 9000 arbetsplatser. Här kommer det att byggas grundskola, gymnasium, förskolor och idrottshall. Arbetet är i gång.

På Årstafältet planeras 6000 bostäder, skolor, förskolor och park mm. Arbetet är igång.