Lär känna din församling!

En artikelserie om Enskede-Årsta församlings medlemmar och medarbetare. Här får du veta lite mer om hur deras vardag och arbetsuppgifter kan se ut. Varför vill präst-Henrik myndigförklara julen? Vad gjorde musiker-David i New York? Svaren hittar du här.

Texter om medarbetare i församlingen:

Axel har arbetat i församlingen sedan 2014.

Se filmen om Axel Forssell

Axel har arbetat i församlingen sedan 2014.

”Vi vill vända oss till vuxna och göra julen myndig”

Henrik: präst

”Vi vill vända oss till vuxna och göra julen myndig”

”Änglar är ett bra sätt att prata om de goda krafterna i livet”

Helena: präst

”Änglar är ett bra sätt att prata om de goda krafterna i livet” I samband med Mikaeliveckan kommer församlingens nya präst Helena Ekhem och muslimska Payman Salehi samtala om ”Änglar bland Abrahams barn”, i Årsta kyrka den 26 september. Vi tar tillfället i akt att presentera henne här.

David Åberg får första pris i ”Emerging composers competition”. Fredagen den 1 juni 2018 framförs David Åbergs verk ”Shore to shore” av kören ”Cerddorion vocal ensemble” i New York. David reser dit för att lyssna på uruppförandet och ta emot det ärofyllda förstapriset i körens årliga tävling för ny körmusik.

David: musiker

Pia Johansson Vestin är diakon och har jobbat inom Svenska kyrkan i 35 år. Hon brinner för att hjälpa människor och känner att hennes livserfarenhet kommer till användning i arbetet. Hon har också flera specialuppdrag. Inte alla passar att jobba med Polisens dödsbudslämning eller med POSOM-gruppen, men Pia tvekade aldrig att ställa upp.

Pia: diakon