Nothäfte i förgrunden framför en kör
Foto: istock

Kammarkören Vocantus

Nystartad kammarkör i Årsta kyrka våren 2023

Nystart - Kammarkören Vocantus

Nu startar Vocantus - en helt ny kammarkör i Enskede-Årsta församling!

Om kören
Vocantus är en kör för körsångare med viss körvana som vill sjunga körmusik på hög nivå, i olika stilar och genrer - såväl den finstämda à cappellareportoaren som de stora kör- och orkesterverken. Vi provar gärna nya konsertformer och jobbar med den gemensamma klangen och uttrycket. Den musikaliska ambitionen är hög samtidigt som sånglust och glädjen till musiken står i centrum.

Vocantus ger konserter i samband med kyrkoårets stora helger och sjunger i gudstjänster. Premiärkonsert i Årsta kyrka söndag 14 maj med J.H Romans Then svenska messan.

Körledare
Kammarkören Vocantus leds av EvaMarie Agnelid, kyrkomusiker och körpedagog med mångårig erfarenhet av körarbete och ett stort engagemang för körsång.

Vi söker körsångare
Vi söker körsångare i alla stämmor med viss körvana som vill sjunga körmusik på hög nivå, i olika stilar och genrer. Du är öppen för nytänk och vill bidra till att utveckla såväl den egna rösten som den gemensamma körklangen. Du är nyfiken och vill gärna ta chansen att få vara med från start och forma kören.

Info och intresseanmälan
Provsjungning pågår. Vi välkomnar dock ytterligare gärna tenor och basar.
Kontakta körledare EvaMarie Agnelid 08-55613366
evamarie.agnelid@svenskakyrkan.se