Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Välkommen till Fresta församling. En församling för hela livet i de östra delarna av Upplands Väsby.

Söndag 7 oktober
Birgittadagen firas med Högmässa 11.00 och vandring på vår pilgrimsled kl 13.00 samt föreläsning och konsert i kyrkan kl 18.00.
Efter kvällsprogrammet serveras soppa runt eldkorgarna på kyrkbacken.
Fri entre, kollekt/insamling till Internationella arbetets projekt mot könsstympning. P -190.

18.00 Birgittas life hacks - konsert och föreläsning

Föreläsare, Greger Hatt.
Sång och musik, Saga Björling och Kristin Fornfiddla.

Den Heliga Birgitta är främst bekant för sina stordåd - att grunda en klosterordern, att påverka kungar och påvar. Allt detta var möjligt delvis tack vare en livsinställning som även en vanlig människa kan inspireras av i sitt vardagsliv. Vi går på spaning efter medmänniskan Birgitta och frågar oss vad vi kan lära oss i fest och vardag på 2000-talet.

Greger Hatt har varit fascinerad av helgonen och särskilt Birgitta sen uppväxten i Rom på 70-talet. Han arbetar som spökskrivare och skribent, är katolik men arbetar i Svenska kyrkan.

Saga Björling har sjungit och turnerat i sju länder. Hon har sjungit med det tyska medeltidsbandet Poeta Magica, öländska Rotation och spridda Jordbrand. Till vardags är hon involverad i projektet Songlines, där hon leder en världsmusikorkester med nyanlända ungdomar. Hon har släppt fem skivor i olika projekt och njuter av att låta musiken tala där ord inte räcker till. Det är så fascinerande hur vissa melodier och sånger har hållit i mer än fem hundra år, och några av dessa kommer det att bjudas på under konserten den 7 oktober. Det kommer även framföras nyligen tonsatta böner skrivna av just Heliga Birgitta.

Läs  Mer om Birgittadagen i Fresta