Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Invigning

26 mars 2017 invigs Birgittavandringen i Fresta. Du är varmt välkommen att vara med!

Invigning av pilgrimsleden Birgittavandringen

26 mars 2017 invigs Birgittavandringen i Fresta.
Du är varmt välkommen att vara med!

Programmet ser tills vidare ut som följer:
11.00 Gudstjänst i Fresta kyrka.
En gudstjänst med stora och små, på temat Bara den som vandrar nära marken...
Medverkande:
Fresta kyrkas Barnkör, dans av Kajsa Franke, Jenny Nordström leder gudstjänsten. Medverkar gör också kyrkoherden Håkan Simonsson och kontraktsprost Krister Kappel.
Gudstjänsten mynnar ut i invigningsakten som sker helt nära Fresta kyrka. Det går bra att komma direkt till denna som beräknas äga rum ca kl 12.00

Ungefärliga tider:
12.00 Invigning av pilgrimsleden Birgittavandringen
Kyrkoherde Håkan Simonsson och kommunstyrelsens ordförande Mathias Bohman.
Tal, dans Kajsa Franke, invigningsrit med rötter i 200-talet. (reservation för ändringar i innehållet med hänsyn till väder)
12:15 - 13.00 Soppa och bröd (20 kr) servereras i/vid Församlingsgården. Ta gärna meden egen kåsa.

13.00 Hur Birgittavandringen växte fram. Kyrkoherde Håkan Simonsson och Stadsarkitekt Nils Odén berättar om arbetet i ett filminslag. (20 min)
Programpunkten ges parallellt när vandringarna tar vid.

13.00 Vandringar på pilgrimsleden.
Stora Birgittavandringen - deltagare kan vandra tillsammans med ledare från församlingen alternativt på egen hand. Material och info kommer att finnas i Församlingsgården samt på www.birgittavandringen.se
Lilla Birgittavandringen - Barnvandringen, från Fresta kyrka till Sandakärret. Barnfamiljer kan vandra tillsammans med ledare från församlingens barnverksamhet. Alternativt på egen hand. Material och info kommer att finnas i Församlingsgården. Vid Sandakärret serveras grillad korv (10 kr)
Kyrkvandringen - En meditativ bönevandring i kyrkorummet.

15.00 Invigning av Klippkyrkan, östra sidan av Norrvikens/Kvarnviken.
Nattvard firas. Ensemble ur Frestakören medverkar.
Här serveras kyrkkaffe. Deltagare kan välja att ansluta här klockan 15.00 eller vandra fritt utmed leden.

Station nr 7 "Utsiktsplatsen" bemannas under eftermiddagen av representant från Future Health Sweden.
Fresta kyrka och Församlingsgården håller öppet till klockan 17.00.
Cafe Spiltan vid Harby gård har med anledning av invigningen öppet till 18.00.