Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Stöd i sorgen

Tacksägelse
Någon söndag före begravningen läses tacksägelse i den avlidnes hemorts kyrka. Tacksägelsen meddelas de anhöriga innan.

Ljuständning och minnen
På Alla helgons dag firas det minnesgudstjänst i Fresta kyrka och runt om i de flesta kyrkor i landet. Vi stannar upp i musik, sång, ljuständning och bön inför minnet av dem som har lämnat oss. Namnen på de som avlidit i församlingen under det senaste året läses upp. Meddelande om detta skickas till anhöriga inför minnesgudstjänsten.

Samtalsgrupp för sörjande - Att leva vidare
Fresta församling inbjuder varje höst och vår till samtalsgrupp för sörjande. Det har visat sig vara en god hjälp för sörjande att få samtala med andra som delar erfarenheten av sorg, andra som är i liknande situation.

Enskilda samtal
Du är välkommen att kontakta församlingens präster eller diakon för enskilt samtal om du önskar detta.