Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Vem är jag? Vem vill jag vara? Duger jag? Har jag nå´t med andras liv att göra?

Och vad har Gud och Jesus med mitt liv att göra?  Under konfirmationstiden kan du ställa vilka frågor du vill, om det viktiga, svåra och roliga i detta att vara människa. Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmation tror på Gud eller kallar dig kristen. Vi förutsätter inte heller att du kommer att göra det efter konfirmandtidens slut. Vi vill ge dig en chans att lära känna dig själv lite bättre och ta reda på vad den kristna tron kan handla om.

Konfa 2017/18
Du som börjat åttan, är född 2003 eller tidigare - välkommen till konfirmation.
Välkommen att höra av dig om du har frågor.

Pröva-på-kväll 24 september
Fresta församlingsgård 24 september kl 17-19
Du som är nyfiken på konfirmation är välkommen denna kväll. Ta med en kompis, träffa ledarna, käka tacobuffé och kolla in vad man kan få vara med om som konfirmand. Ingen kostnad.

Sommarläger 20 juni - 3 juli  2018
Sommaren 2018 erbjuder vi två veckors sommarläger i Ånn (Åre).  Ett antal förträffar hemma i Fresta under vårterminen ingår.
Under några veckor delar vi dygnet-runt-liv tillsammans med kompisar och ledare. "Det bästa jag har gjort!" berättar många som valt att delta. Genom samtal, övningar, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro.

Vi bor på lägergård, bor i flerbäddsrum och går till dukat bord. Vi reser med ungdomar från Upplands Väsby och Sollentuna så du får många nya kompisar med dig hem!

Kostnad: 1 000 kronor ( betalas i förväg)
Konfirmation:  7 juli 2018

Veckogrupp Onsdagar i Bollstanäs
Gruppen träffas två timmar varje onsdag, direkt efter skolans slut, i Bollstanäs församlingshem. Gudstjänstbesök och 4 lägerdygn ingår. Studiebesök och liknande kan förekomma också.
Terminsstart 27 sep 16.00-18.00
Veckoslutsläger: 10-12 november 2017
Veckoslutsläger under våren 2018
Konfirmation: 5 maj 2018
Ingen kostnad.

Samiskt konfirmandläger i Burträsk
Lägret tar emot samiska ungdomar från hela landet.
Läs om lägret här Samiskt läger i Luleå stift

Funkis-läger på Gålö
För dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola.
Läs mer om Gålölägret här Funkiskyrkan Gålölägret

Här anmäler du dig till konfirmation