Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Vem är jag? Vem vill jag vara? Duger jag? Har jag nå´t med andras liv att göra?

Och vad har Gud och Jesus med mitt liv att göra?  Under konfirmationstiden kan du ställa vilka frågor du vill, om det viktiga, svåra och roliga i detta att vara människa. Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmation tror på Gud eller kallar dig kristen. Vi förutsätter inte heller att du kommer att göra det efter konfirmandtidens slut. Vi vill ge dig en chans att lära känna dig själv lite bättre och ta reda på vad den kristna tron kan handla om.

Konfa 2018/19
Du som börjat åttan, är född 2004 eller tidigare - välkommen till konfirmation eller att att höra av dig om du har frågor om detta.

Pröva-på-kväll 23 september
Fresta församlingsgård 23 september kl 17-19
Du som är nyfiken på konfirmation är välkommen denna kväll. Ta med en kompis, träffa ledarna, käka tacobuffé och kolla in vad man kan få vara med om som konfirmand. Ingen kostnad.

Sommarläger 2019
Sommaren 2019 hoppas vi på kunna erbjuda två veckors sommarläger.  Ett antal förträffar hemma i Fresta under vårterminen ingår. Tid- och platsplaneringen är inte klar men det går bra att anmäla sitt intresse för sommarlägret.
Under några veckor delar vi dygnet-runt-liv tillsammans med kompisar och ledare. "Det bästa jag har gjort!" berättar många som valt att delta. Genom samtal, övningar, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro. Vi bor på lägergård, bor i flerbäddsrum och går till dukat bord.

Kostnad: 1 000 kronor ( betalas i förväg)
Konfirmation:  juli eller augusti 2019

Veckogrupp Onsdagar i Bollstanäs
Gruppen träffas två timmar varje onsdag, direkt efter skolans slut, i Bollstanäs församlingshem. Gudstjänstbesök och 4 lägerdygn ingår. Studiebesök och liknande kan förekomma också.
Terminsstart 26 sep 16.00-18.00
Veckoslutsläger: 9-11 november 2018
samt 5-7 april 2019
Konfirmation:  maj 2019
Ingen kostnad.

Samiskt konfirmandläger i Burträsk
Lägret tar emot samiska ungdomar från hela landet.
Läs om lägret här Samiskt läger i Luleå stift

Funkis-läger på Gålö
För dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola.
Läs mer om Gålölägret här Funkiskyrkan Gålölägret

Här anmäler du dig till konfirmation

Dina personuppgifter

Vi följer GDPR, nya dataskyddsförordningen, och lagrar dina personuppgifter i skyddade datasystem och säljer eller vidarebefordrar dem inte. Du har rätt att få ta del av dina personuppgifter som vi lagrar. När vi lagrar dina personuppgifter för en verksamhet eller ett ärende som pågår en begränsad tid så tar vi bort uppgifterna när verksamheten eller ärendet upphör. Vi har ett dataskyddsombud, för kontakt: Fresta församling