Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Vem är jag? Vem vill jag vara? Duger jag? Har jag nå´t med andras liv att göra?

Och vad har Gud och Jesus med mitt liv att göra?  Under konfirmationstiden kan du ställa vilka frågor du vill, om det viktiga, svåra och roliga i detta att vara människa. Vi förutsätter inte att du som anmäler dig till konfirmation tror på Gud eller kallar dig kristen. Vi förutsätter inte heller att du kommer att göra det efter konfirmandtidens slut. Vi vill ge dig en chans att lära känna dig själv lite bättre och ta reda på vad den kristna tron kan handla om.

Konfa 2018/19
Du som börjat åttan, är född 2004 eller tidigare - välkommen till konfirmation eller att att höra av dig om du har frågor om detta.

Pröva-på-kväll 23 september
Fresta församlingsgård 23 september kl 17-19
Du som är nyfiken på konfirmation är välkommen denna kväll. Ta med en kompis, träffa ledarna, käka tacobuffé och kolla in vad man kan få vara med om som konfirmand. Ingen kostnad.

Sommarläger på Åkerögården
Sommaren 2019 åker vi på två veckors sommarläger på Åkerögården i Roslagen.  Lägret genomförs i samarbete med Sollentuna församling. Ett antal förträffar hemma i Fresta under vårterminen ingår.
Under några veckor delar vi dygnet-runt-liv tillsammans med kompisar och ledare. "Det bästa jag har gjort!" berättar många som valt att delta. Genom samtal, övningar, gemenskap, lek och andaktsliv lär vi känna varandra, oss själva och kristen tro. Vi bor på lägergård, bor i flerbäddsrum och går till dukat bord.
Kostnad: 1 000 kronor
Betalas senast 30 nov -18. Gärna via swish nr 123 552 87 40.
Ange "Åkerögården" samt konfirmandens för- och efternamn i meddelanderutan.
Terminsstart: Pröva-på-kväll 23 sep. Se ovan
Konfirmand- och föräldraträff: Första söndagen i advent 2 december, hälsas konfirmander och deras föräldrar välkomna till kyrkan kl 11.00 med påföljande samling i Församlingsgården.
Läger:
Osäkerhet råder kring tidigare angivet datum. Ny uppgift kommer.
Reservation för ändringar också av nedanstående datum:

Genrep och fotografering:
4-5 juli i Fresta kyrka
Konfirmationsgudstjänst:
  6 juli i Fresta kyrka
Högmässa: 7 juli i Kummelby kyrka, Sollentuna

------------------------------------------------------

Veckogrupp Onsdagar i Bollstanäs
Gruppen träffas två timmar varje onsdag, direkt efter skolans slut, i Bollstanäs församlingshem. Gudstjänstbesök och 4 lägerdygn ingår. Studiebesök och liknande kan förekomma också.
Terminsstart 26 sep 16.30-18.30
(tiden är senarelagd med hänsyn till skolornas tider)
Föräldramöte 17 oktober 18.15 i Bollstanäs församlingshem.
Veckoslutsläger:
9-11 november 2018
samt 5-7 april 2019
Konfirmation:  28 april 2019
Ingen kostnad.

Det finns fler alternativ nära dig, t ex i i Ed och Hammarby församlingar. Där finns också Pröva-på-träffar:
Torsdag 27 september kl. 16.00 i Eds församlingsgård
Onsdag 3 oktober kl. 18.00 i Vilunda församlingshem
Deras hemsidor hittar du här Eds församling och här Hammarby församling
Andra tips:
Samiskt konfirmandläger i Burträsk
Lägret tar emot samiska ungdomar från hela landet.
Läs om lägret här Samiskt läger i Luleå stift

Funkis-läger på Gålö
För dig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola.
Läs mer om Gålölägret här Funkiskyrkan Gålölägret

Här anmäler du dig till konfirmation

Dina personuppgifter

Vi följer GDPR, nya dataskyddsförordningen, och lagrar dina personuppgifter i skyddade datasystem och säljer eller vidarebefordrar dem inte. Du har rätt att få ta del av dina personuppgifter som vi lagrar. När vi lagrar dina personuppgifter för en verksamhet eller ett ärende som pågår en begränsad tid så tar vi bort uppgifterna när verksamheten eller ärendet upphör. Vi har ett dataskyddsombud, för kontakt: Fresta församling