Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Boka dop

Här kan du skicka in önskemål om tid för dop. Vi kontaktar dig så snart vi kan.

Kontakta församlingsexpeditionen för att boka tid för dop eller fyll i och skicka formuläret nedan.
Dopgudstjänsten kan firas enskilt för familj och vänner eller i församlingens gemenskap på söndagens gudstjänst. Fördelen med att ha dopet i söndagens gudstjänst är att församlingsbor och ofta någon av kyrkans körer är med och förstärker dophögtidens feststämning.

Vill ni ha dopkaffe i anslutning till dopgudstjänsten, finns ibland möjlighet att boka församlingslokaler. Hör av av dig ett par månader i förväg så hoppas vi att lokal finns ledig. Du kan även låna dopdräkt.

Namnet
Dop och namngivning sker oberoende av varandra. Varje barn namnges med ett eller flera förnamn oberoende av om det döps eller ej. Det namn som föräldrarna vill ge sitt barn meddelas den lokala skattemyndigheten senast tre månader efter barnets födelse.

Planera med präst och musiker
Du får en skriftlig bekräftelse på din bokning med uppgift om vilken präst som ska döpa. I god tid före dopet tar prästen kontakt mer er för att ni tillsammans ska planera och samtala kring dopet. Ni bestämmer tillsammans vilka psalmer som ska sjungas och vilka texter som ska läsas. Kontakta gärna musikern för övriga musikaliska inslag i gudstjänsten.

Läs gärna mer om dopet under de andra flikarna.

Nedan kan du fylla i skicka en bokningsförfrågan så hör vi av oss till dig.
Välkommen till dop!

Här fyller du i uppgifter för den som ska döpas.

Fyll i namn på vårdnadshavarna samt minst ett telefonnummer där vi kan nå er dagtid.