Fresta församling

Prata med oss

Kontakt

Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Enskilda samtal, själavård, bikt

Du är välkommen att kontakta oss för samtal i livets olika situationer. I församlingen erbjuds själavårdande och stödjande samtal under tystnadsplikt.


Individuellt stöd

via S:t Lukasstiftelsen
Att vara människa innebär att någon eller några gånger i livet hamna i kris. Det kan vara separation, dödsfall, arbetslöshet, psykisk sjukdom eller någon annan faktor som utlöser krisen. Då vill vi kunna vara ett stöd för dig genom att erbjuda samtalsstöd i samarbete med legitimerade terapeuter eller psykologer hos S:t Lukasstiftelsen.
Familjerådgivning och samtalsstöd är kostnadsfritt upp till tre samtal för dig som bor i församlingen och kan bokas på olika platser runt om i Stockholm. Inom 14 dagar bör du kunna få en tid.

Vill du boka tid kontaktar du i första hand
Jenny Nordström, präst  08-594 105 22
Jenny Nordström

Du kan också vända dig till:
Marika Wickström, diakon 08-594 105 24
Marika Wickström

Håkan Simonsson, kyrkoherde 08 594 105 21
Håkan Simonsson

 

Enskilda samtal

I församlingen
Ibland kämpar vi med existentiella frågor; skuldkänslor eller skam kan drabba oss eller en känsla av längtan efter mening i livet. Kanske funderar vi på Gud och vår tro, vi vill tro men hur gör man eller också tvivlar vi och vill fundera tillsammans med någon kring det. I samband med förlust av en anhörig kanske vi vill prata av oss eller så behöver vi bara tala med någon som kan förstå och lyssna.

Själavård och bikt
Vi vill att du ska veta att präster och diakon i Fresta församling också bedriver själavård. Man talar vid ett sådant tillfälle om det man anser viktigt.
För den som vill finns också möjlighet till bikt. Då vänder man sig till en präst och beskriver det man vill ha förlåtelse för. På guds uppdrag kan då prästen ge förlåtelse.

För samtal kontakta 

Jenny Nordström

Jenny Nordström

Fresta församling

Präst

Direkt: 08-594 105 22

Pernilla Hammarström

Pernilla Hammarström

Fresta församling

Präst

Marika Wickström

Marika Wickström

Fresta församling

Diakon

Direkt: 08-594 105 24

Håkan Simonsson

Håkan Simonsson

Fresta församling

Kyrkoherde

Direkt: 08-594 105 21