Meny

Ungdomskväll

Ungdomsgruppen – Svenska Kyrkans Unga. Kom du också!

Håll avstånd och kom inte om du blivit sjuk. Inte ens vid milda förkylningssymtom. Visa omsorg om kompisar och ledare. Vi vill inte behöva stänga ungdomskvällarna.

--------------------------------------------------

Vi är ungdomar från 14 år och uppåt som i församlingens ungdomsverksamhet hittat en gemenskap där vi kan koppla av och vara oss själva.

En gemenskap där vi strävar efter att inte värdera varandra efter prestation, utseende, sexuell läggning, ekonomi, studieresultat eller liknande. Några kallar sig troende, några gör det inte.  Här finns plats för skratt och gråt, vi åker på läger ibland, några har ledaruppdrag i konfirmandarbetet.

Att chilla i sofforna med en kopp kaffe eller te är viktigt. Att få tid att ”bara vara” är värdefullt. Ibland har vi något på programmet t ex en gästföreläsare, ett studiebesök, vi bakar eller ser kanske en film. Spel och lekar kan också dyka upp. Mot kvällens slut samlas vi kring tända ljus, sjunger någon av älsklingspsalmerna och delar några tankar om tro och livet.

Vi tror och hoppas att vår gemenskap är öppen och att du som kommer hit ska känna dig sedd och hörd och trivas här. Det finns stort utrymme för deltagarna att vara med och forma verksamheten.

Vi träffas framför allt på onsdagskvällarna i Bollstanäs församlingshem, Gamla vägen 25.

Välkommen!

Tomas Remaeus

Tomas Remaeus

Fresta församling

Församlingpedagog

Frida Falk

Frida Falk

Fresta församling

Präst