Dop Konfirmation Vigsel Begravning

Dop

Dopet är det synliga tecknet för hur Gud vill ta emot, älska och följa varje människa. I dopet får vi del av Kristi död och uppståndelse. Det är hoppets mönster för livet. Dopet är också medlemsgrundande, den naturliga vägen in i kyrkan och församlingen.

Närbild på tre ungdomar klädda i vita konfirmandkåpor.

Anmäl dig till konfirmation!

Vigselparet, en kvinna och en man i bröllopskläder, står med altaret bakom sig. De ser på varandra.

Bröllop

När två människor vill fira att de önskar dela sina liv med varandra är detta en glädjens dag. Inför Gud och släkt och vänner eller vittnen lovar paret varandra evig trohet.

En person med sänkt huvud vid en kista. En präst står stödjande intill. Rosa blommor på kistan.

Begravning

Det är ett grundläggande mänskligt behov att få ta farväl vid en närståendes död. Begravningsgudstjänsten i Svenska kyrkan fungerar som en ritual för avsked.

Närbild på vitt porslin, glas på fot, lila nejlika i vas.

Hyra lokal

Vi har tre församlingshem som vi hyr ut vid framför allt dop och begravning. Fresta församlingsgård som ligger intill kyrkan och Bollstanäs församlingshem några kilometer därifrån samt Fresta prästgård belägen ett par kilometer från kyrkan.