Ett tiotal personer utövar qigong på en gräsmatta. Det är höst.
Foto: Kajsa Franke

Qigong - förvalta din livsenergi

Onsdagar i Fresta kyrka.

Fokusering och koncentration

Qigong är metodisk träning genom lugna rörelser för energi och välbefinnande. Qigong bygger, stärker och stretchar kroppen samtidigt som den tränar upp den mentala förmågan till lugn och ro, fokusering och koncentration. Qigong ger extra energi i vardagen. Qigong är en kinesisk hälsotradition som under flera tusen år har utvecklats till en rad olika qigongarter. Fritt översatt står "Qi" (Chi) för livsenergi, "gong" står för daglig träning.

Terminsstarten är framflyttad pga av restriktionerna. I första hand till den 9 februari. Håll utkik här eller i kalendern för besked och uppdateringar.

Titta i webbkalendern för data om din aktuella onsdag. Står där ingen Qigong, är det ingen qigong den dagen. Vi försöker hålla den uppdaterad även med kort varsel.

Qigongen äger rum på onsdagar och vi håller som regel till inne i kyrkan.
Qigongen startar kl 11.00 och pågår ca 30 minuter.

vill du komma in i kyrkan

Fresta kyrka är tills vidare stängd då inte gudstjänst eller annan samling pågår. Vill du komma in i kyrkan under kontorstid så är du välkommen att söka upp personal i Församlingsgården eller på kyrkogården, vi hjälper dig gärna om möjligt.