Qigong övning i koret i kyrkan.
Foto: Mimmi Kilander

Qigong - förvalta din livsenergi

Onsdagar vid Fresta kyrka. Under pandemin håller vi till utomhus.

Fokusering och koncentration

Qigong är metodisk träning genom lugna rörelser för energi och välbefinnande. Qigong bygger, stärker och stretchar kroppen samtidigt som den tränar upp den mentala förmågan till lugn och ro, fokusering och koncentration. Qigong ger extra energi i vardagen. Qigong är en kinesisk hälsotradition som under flera tusen år har utvecklats till en rad olika qigongarter. Fritt översatt står "Qi" (Chi) för livsenergi, "gong" står för daglig träning.

Qigongen har startat 10 februari. Qigongen äger rum på onsdagar vi är utomhus.

Pga covid-19 behöver vi dela upp oss i två drop in-grupper om max 8 deltagare. Vi öppnar för dropingrupper kl 11.00 och 11.20. (Om det blir fullt så är det bara att vänta till nästa grupp.)

Titta i webbkalendern för data om din aktuella onsdag. Står där ingen Qigong, är det ingen qigong den dagen. Vi försöker hålla den uppdaterad även med kort varsel.

vill du komma in i kyrkan

Fresta kyrka är tills vidare stängd utöver ”Öppen kyrka” lördag och söndag 11.00-13.00. Vill du komma in i kyrkan under kontorstid så är du välkommen att söka upp personal i Församlingsgården eller på kyrkogården, vi hjälper dig gärna om möjligt.

Kajsa Franke