Ett tiotal personer utövar qigong på en gräsmatta. Det är höst.
Foto: Kajsa Franke

Qigong - förvalta din livsenergi

Onsdagar vid Fresta kyrka. Under pandemin håller vi till utomhus.

Fokusering och koncentration

Qigong är metodisk träning genom lugna rörelser för energi och välbefinnande. Qigong bygger, stärker och stretchar kroppen samtidigt som den tränar upp den mentala förmågan till lugn och ro, fokusering och koncentration. Qigong ger extra energi i vardagen. Qigong är en kinesisk hälsotradition som under flera tusen år har utvecklats till en rad olika qigongarter. Fritt översatt står "Qi" (Chi) för livsenergi, "gong" står för daglig träning.

Titta i webbkalendern för data om din aktuella onsdag. Står där ingen Qigong, är det ingen qigong den dagen. Vi försöker hålla den uppdaterad även med kort varsel.

Qigongen äger rum på onsdagar och vi är fortsatt utomhus vid kyrka/församlingsgård.
Qigongen startar den 1 september kl 11.00 och pågår ca 30 minuter.

Eftersom restriktionerna nu medger ett ökat antal deltagare utomhus, så blir det en grupp.

vill du komma in i kyrkan

Fresta kyrka är tills vidare stängd då inte gudstjänst eller annan samling pågår. Vill du komma in i kyrkan under kontorstid så är du välkommen att söka upp personal i Församlingsgården eller på kyrkogården, vi hjälper dig gärna om möjligt.

Kajsa Franke