Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Fresta kyrkogård

Det finns nog inte många platser som väcker så starka känslor som en kyrkogård. Döden vill vi inte gärna prata om, men på kyrkogården blir den påtaglig. Vi som arbetar med kyrkogården på olika sätt har ett gemensamt mål: Att göra kyrkogården till en levande trädgård som en, om än liten, tröst till den som sörjer och till glädje för den som bara passerar. Och för att vi vill ge dem som har sina vilorum här en fin och värdig omgivning.

Kyrkogården har ca 1200 gravplatser. Här finns en askgravplats, där man gravsätter urnan på en plats man delar med andra. Platsen markeras med en graverad bronsplatta. En traditionell minneslund finns också.

Har du tankar eller synpunkter på kyrkogården så kontakta oss gärna.

Andreas Eklund, vaktmästare
Tel 08-594 105 37