Birgittavandringen

pilgrimsvandringar

Pilgrimer på Birgittavandringen Bild: Mimmi Kilander
Välkommen att pilgrimsvandra i Fresta

Pga det rådande läget med Covid-19 är mycket inställt nu. Det fina med pilgrimslivet är att vi är utomhus och det är ju den bästa platsen att vara på just nu!

Vi förbehåller oss rätten att sända hem den som uppvisar förkylningssymptom eller tillhör riskgrupp.
Ta hand om er, vi ser fram emot att vandra med er!
/Pilgrimsledarna

----------------------------------
Under några tillfällen under 2020 finns möjlighet att i delta i halvdagsretreat i Prästgården.
17 juni Barnvandring tillsammans med sommarkyrkan
Barn 5-9 år kan delta på sommarkyrkan. Idag gör vi en pilgrimsvandring. Mer om sommarkyrkan här.

1 augusti   Tema: De sju förkunnerskorna
11.00 Från Gunnes gård, en temavandring runt Edssjön, ca 11 km. Rubriken syftar på de sju kvinnor som kände igen Jesus som Messias. Ta med lunch, fika och vatten för hela vandringen. Ta lämpliga skor och kläder, tänk på att vädret kan slå om under dagen. Vi håller avstånd och går mestadels i tystnad. Utöver lunch/fikapaus gör vi stopp för reflektioner och delande. Vandringen beräknas ta 6-7 timmar. Välkommen!
Pilgrimsledare Kajsa Franke    kajsa.franke@svenskakyrkan.se

20 september vandring till Klippkyrkan
Pilgrimsvandring 9.00 Från Fresta kyrka. Vi går halva leden till Klippkyrkan där mässa firas kl 11.00. Kyrkkaffe i Prästgården. Därefter halvdagsretreat som du kan läsa mer om här.

4 oktober Pilgrimsvandring 13.00
Som en del av Birgittafirandet vandrar vi idag hela leden, 9 km.
Samling vid Fresta kyrka.

31 oktober   Allhelgonavandring
En kortare vandring som mynnar på kyrkogården.

Ta alltid bra skor, på längre vandringar också vatten och matsäck.

Vi söker volontärer som vill ”titta till” leden och meddela skador, väghinder på led och skyltning. Vi söker också vandringsvärdar. Vill du som  då och då promenerar på leden hjälpa till?
Kontakta Kajsa Franke    kajsa.franke@svenskakyrkan.se