Birgittavandringen

pilgrimsvandringar

Pilgrimer på Birgittavandringen Foto: Mimmi Kilander
Välkommen att pilgrimsvandra i Fresta

Pga det rådande läget med Covid-19 är mycket inställt nu. Det fina med pilgrimslivet är att vi är utomhus och det är ju den bästa platsen att vara på!

Vi vill skapa fler tillfällen för trygg gemenskap och har därför satt in fler pilgrimsvandringar under våren. Vandringarna tar mellan 3-5 timmar och utgår från Fresta kyrka. Håll utkik här på hemsidan där vi en vecka före varje vandring kan ge mer detaljerad information om tema och sträckning. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Kajsa Franke.

Planerade vandringar

Lördag 20 mars kl 11.00 samling vid Fresta kyrka.
Vi går till närliggande naturreservatet Vallensjö. ”Pilgrimens sju nycklar” ger tema åt vår vandring. Vi avsätter ca 4 timmar.  Ta bra skor och fika/matsäck.

Måndag 5 april kl 11.00 samling vid Fresta kyrka.
Emmausvandring. Dagens vandring på annandag påsk har fått namn av lärjungarna som på vägen mot Emmaus mötte den uppståndne Jesus. Räkna med 4-5 timmar. Ta bra skor/kläder och dryck/matsäck.

OBSERVERA Lördag 17 april INSTÄLLD/FLYTTAD
På grund av sjukdom är dagens planerade klimatvandring flyttad till kommande lördag.

Lördag 24 april kl 11.00 samling vid Fresta kyrka.
Vi kallar det klimatvandring. I tro uppmärksammar vi  livsviktiga frågor.

Söndag 23 maj kl 11.00 samling vid Fresta kyrka.
Trädvandring. Från Fresta kyrka till Trädparken i Sigma.

Söndag 6 juni kl 13.00 samling vid Fresta kyrka.
Familjevandring med stora o små. Kortare och tillrättalagt för de yngsta. Tema: Heliga Birgitta.

Lördag 19 juni kl 11.00 samling vid Fresta kyrka.
Diktvandring. Annemarie Karsvik väljer och läser dikter för vår vandring. Vi möter texten, varandra och kanske också något inom oss.

Vi förbehåller oss rätten att sända hem den som uppvisar förkylningssymptom.
Ta hand om er, vi ser fram emot att vandra med er!
/Pilgrimsledarna

---------------------

Ta alltid bra skor, på längre vandringar också vatten och matsäck.

Vi söker volontärer som vill ”titta till” leden och meddela skador, väghinder på led och skyltning. Vi söker också vandringsvärdar. Vill du som  då och då promenerar på leden hjälpa till?
Kontakta Kajsa Franke    kajsa.franke@svenskakyrkan.se