Birgittavandringen

pilgrimsvandringar

Pilgrimer på Birgittavandringen Bild: Mimmi Kilander
Välkommen att pilgrimsvandra i Fresta

Pga det rådande läget med Covid-19 är mycket inställt nu. Det fina med pilgrimslivet är att vi är utomhus och det är ju den bästa platsen att vara på just nu!

”...och trädets blad är läkemedel för folken.” 13.00

- en vårvandring i Väsby.
Vi träffas kl 13 vid Fresta kyrka och går tillsammans längs Ingegerdsleden till Trefaldighetskällan i Hammarby och vidare till Väsbys botaniska trädpark i Hasselskogen.

Under vandringen får vi lära oss mer om olika trädarter och dess hemligheter. Ledare Johannes Wikman Franke delar med sig av kunskap om träden som människan tidigare hade med sig naturligt och som var till nytta i livet men som nu riskerar att falla i glömska. Visste du till exempel vilket träd som blommar när det är varmt nog att bada, eller vilka träd man använde för att färga tyg och garn? I huvudsak behandlas svenska trädarter under vandringen. Kanske har du också kunskap om träd som gruppen kan få ta del av vid detta tillfälle? Du är varmt välkommen att delta och berätta!

Glöm inte bra skor, vatten och egen matsäck! Vi vandrar med säkerhetsavstånd till varandra och därmed också i tystnad vilket brukar vara ett uppskattat sätt att vila tanke och sinne. Vandringen på drygt fem kilometer avslutas i trädparken men vill man vandra tillbaka tillsammans finns möjlighet till detta (då blir sträckan drygt 9 km). Varmt välkommen!

Vi förbehåller oss rätten att sända hem den som uppvisar förkylningssymptom eller tillhör riskgrupp.
Ta hand om er, vi ser fram emot att vandra med er!
/Pilgrimsledarna Kajsa Franke och Hanne Stichel.

----------------------------------
Under några tillfällen under 2020 finns möjlighet att i delta i halvdagsretreat i Prästgården.
6 juni  Lupptäcktsfärd Barn/Familjevandring
 Kl 13.00 blir det en minivandring för hela familjen. En sorts pilgrimsvandring där vi utforskar, letar och hittar ett och annat. Ta gärna med ett förstoringsglas! Ca 1,5 tim

20 september vandring till Klippkyrkan
Pilgrimsvandring 9.00 Från Fresta kyrka. Vi går halva leden till Klippkyrkan där mässa firas kl 11.00. Kyrkkaffe i Prästgården. Därefter halvdagsretreat som du kan läsa mer om här.

4 oktober Pilgrimsvandring 13.00
Som en del av Birgittafirandet vandrar vi idag hela leden, 9 km.
Samling vid Fresta kyrka.

Ta alltid bra skor, på längre vandringar också vatten och matsäck.

Vi söker volontärer som vill ”titta till” leden och meddela skador, väghinder på led och skyltning. Vi söker också vandringsvärdar. Vill du som  då och då promenerar på leden hjälpa till?
Kontakta Kajsa Franke    kajsa.franke@svenskakyrkan.se