Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Begravningsgudstjänst

Begravningsgudstjänsten inleds med musik och psalm. Prästen håller ett kort minnestal. Därefter låter prästen mull tre gånger falla på kistan med orden: "Av jord har du kommit, jord skall du åter bli. Jesus Kristus är uppståndelsen och livet. Ett annat alternativ innebär att prästen tecknar korstecknet tre gånger över kistan.

Tryggheten hos Gud

Efter några bibeltexter om tryggheten hos Gud i liv och död följer en tackbön, Fader vår och välsignelsen samt en psalm. Solosång/musik kan också förekomma. Vid kremation tar de närvarade avsked i kyrkan/kapellet. Vid jordbegravning följer man kistan ut till graven. När kistan sänkts i graven tar man avsked där.

Förberedelser tillsammans med präst

Begravningsgudstjänsten förbereds av präst och anhöriga då man kan samtala om önskemål och utformning. Musikaliska frågor hjälper gärna organisten till med.