Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Klippkyrkan

Andaktsplatsen vid Norrvikens strand invigdes våren 2017

Bild: Magnus Aronsson/IKON

Friluftsgudstjänst 23 september
23 september firar vi högmässa i Klippkyrkan. Andaktsplatsen Klippkyrkan har fått en fantastiskt ”inredning” och det ska vi fira. Gudstjänstfirandet börjar redan vid vägbommen vid Norrvikens nordligaste ände, strax norr om Bollstanäs skola. Härifrån är alla välkomna att gå med i tåget bort till andaktsplatsen Klippkyrkan. Denna procession gestaltar gudsfolket vandring och vår glädje att ”gå tillsammans”. Under sång och bön bär vi med oss korset och nattvardens bröd och vin. Kom och var med, vi går tillsammans! Samling vid bommen 10:40
Ta gärna med din egen kyrkkaffe-picnic.

Kyrktaxi - Den som behöver kyrktaxi kan kontakta kanslichef Camilla Roos på telefon 08-594 105 32. Platsen är inte helt tillgänglig.

Pilgrimsvandring arrangeras i direkt anslutning till dagens friluftsgudstjänst. Start från Klippkyrkan ca 12.45 för dem som önskar delta. Vi går hela Birgittavandringen, ca 9 km.

Gudstjänst i Klippkyrkan Bild: Mimmi Kilander

Klippkyrkan är  invigd som en plats där man kan ha dop, vigslar och begravningar samt gudstjänster och andakter.
Platsen ägs inte av Fresta församling men genom oss kan man boka präst för att genomföra gudstjänster och kyrkliga handlingar som beskrivs ovan och det gör man i första hand genom att kontakta församlingsexpeditionen.
Gudstjänsterna vid Klippkyrkan saknar i normalfallet möjlighet till kyrkomusiker utan genomförs med präst och egen musik.
Klippkyrkan är sakraliserad, alltså gjord helig, som betyder avskild, men är inte formellt registrerad som kyrka i kyrkoregistret.

Hitta hit
Till Klippkyrkan tar man sig lämpligast till fots från Bollstanäs skola. Följ pilgrimskartan från station 5 - Röda broarna.