Klippkyrkan

Andaktsplatsen vid Norrvikens strand invigdes våren 2017

Torsdag 30 maj Gökotta

Snurrigt om tiden! Olika tider cirkulerar felaktigt för gudstjänsten denna dag. Det ber vi om ursäkt för. Vi har nu valt att välkomna till kl 11.00.
I kyrka utan tak firar vi Kristi himmelsfärd i Klippkyrkan. Inspirerade av Franciskus av Assisi, ekologins och djurens teolog, firas mässa i det fria. De som önskar promenerar gemensamt från Prästgården kl 10.30. Där finns också parkering. Busshållsplats Fresta prästgård eller Bollstanäs skola.  Efter mässan serveras kyrkkaffe i Prästgården. Håkan Simonsson, präst. Solist, Anna-Katarina Schatzl.

Söndag 22 september kl 11.00
Gudstjänst i Klippkyrkan.

Gudstjänst i Klippkyrkan Bild: Mimmi Kilander

Klippkyrkan är  invigd som en plats där man kan ha dop, vigslar och begravningar samt gudstjänster och andakter.
Platsen ägs inte av Fresta församling men genom oss kan man boka präst för att genomföra gudstjänster och kyrkliga handlingar som beskrivs ovan och det gör man i första hand genom att kontakta församlingsexpeditionen.
Gudstjänsterna vid Klippkyrkan saknar i normalfallet möjlighet till kyrkomusiker utan genomförs med präst och egen musik.
Klippkyrkan är sakraliserad, alltså gjord helig, som betyder avskild, men är inte formellt registrerad som kyrka i kyrkoregistret.

Hitta hit
Till Klippkyrkan tar man sig lämpligast till fots från Bollstanäs skola. Följ pilgrimskartan från station 5 - Röda broarna.