Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fresta Seniorkör

Fresta Seniorkör är en blandad kör, med ett 50 tal medlemmar. Kören repeterar på onsdagar kl 9.30 – 11.30 i Bollstanäs församlingshem. Vill du börja i kören behöver du först kontakta körledare Rakel Fridstrand. Hos Seniorkören står sången högt i taket och gemenskapen är stor! Församlingsvärdinnan serverar kaffe och te  i en paus mitt i övningen. Efter körövningen finns möjlighet att för 30 kronor delta i onsdagens sopplunch som är öppen för alla. Till sopplunchen kommer också barn och föräldrar från kyrkans öppna förskola.

Under hösten åker vi på ett par dagars körläger. Detta stärker banden i kören. Vi sjunger, leker och har trevlig samvaro.

Kören medverkar i gudstjänster cirka fyra gånger per år och framträder vid jul- och vårkonserter. Besök på äldreboenden förekommer också. Vi har även besökt Fjärde AP-fonden med vårt eget Luciatåg! Fresta Seniorkör har genomfört större projekt som  "I välsignan och fröjd" och "Förklädd Gud". Hösten 2016 firade vi 20-årsjubileum med en revy, i Fresta kyrka och 30 oktober och på Messingen i Upplands Väsby.