Närbild på vitt porslin, glas på fot, lila nejlika i vas.
Foto: Mimmi Kilander

Hyra lokal

Lokaler för dopkaffe och minnesstunder

Vi har tre församlingshem som vi hyr ut vid framför allt dop och begravning. Fresta församlingsgård som ligger intill kyrkan, Bollstanäs församlingshem några kilometer därifrån samt Fresta prästgård belägen ett par kilometer från kyrkan. Samfälligheter och föreningar hänvisas i första hand till Prästgården. För mindre föreningsmöten och liknande kan Klockarstugan passa. 

Många kommer till oss och våra lokaler. Det är vi glada för. Dopkaffe och minnesstund i samband med begravning äger rum i stort sett varje vecka, vigselmiddagar förekommer också.

Att erbjuda en lokal att samlas i vid sådana kyrkliga förrättningar är något vi prioriterar. Denna typ av uthyrning sker främst under fredag - söndag. För minnesstund/begravning är framförhållningen kort. För att kunna erbjuda anhöriga lokal behöver vi hålla bokningen öppen för sådana fram till 10 dagar före aktuellt datum.

Andra ändamål

Vill man hyra för annat ändamål än ovan är chanserna att hitta en ledig tid större under veckans vardagar. Vi välkomnar föreningar och samfälligheter att hyra Prästgården för sina möten. På samma sätt erbjuds Prästgården till företag och församlingar som hyr för konferens.
Tveka inte att höra av dig, har vi möjlighet vill vi gärna hyra ut.

Församlingslokalerna i Fresta och Bollstanäs rymmer ca 80 personer, Prästgården ca 50. Fullt utrustat kök ingår. Nyckel kvitteras ut på församlingsexpeditionen i Fresta församlingsgård då vi även informerar närmare om rutiner gällande larm, städning m m. Vi erbjuder inte städning.

För priser och detaljer se respektive församlingshem nedan.

Röd trähuslänga mot blå himmel. Gräsmatta i förgrunden.

Fresta församlingsgård

Här finns församlingsexpedition och samlingslokaler

Bollstanäs församlingshem

Bollstanäs församlingshem

Församlingshemmet ligger fyra km från Fresta kyrka. Här finns öppen förskola samt verksamhet för både ungdomar och äldre. Ett vackert andaktsrum för dop och stilla stunder finns också.

Prästgården

Fresta prästgård har gamla anor

Klockarstugan

Under sommaren ordnas enkelt torsdagskafé i Klockarstugan.