Föreläsningar & Programkvällar

Föreläsningar och programkvällar

Vi inbjuder regelbundet till föreläsningar eller programkvällar. Teman kan t ex vara föräldraskap, relationer, kristen tro, teologiska ämnen eller annat.

Ecklesiologi - läran om kyrkan

Söndag 8 september
i Fresta församlingsgård kl 12.45

Ecklesiologi - från Kristi kropp till trossamfund.
Läran om kyrkan och dess identitet och uppdrag. 60 min föreläsning. Håkan Simonsson, präst.

Bild: Dakota Corbin on Unsplash

Träning efter graviditeten

Måndag 16 september
i Bollstanäs församlingshem kl 10.00-10.45

Är du osäker på hur du ska börja träna efter en graviditet? Denna måndag ges en introduktion av Elin Mexter som är certifierad MammaMagetränare.
Elin träffar många nyblivna mammor som vill ha hjälp med sin träning. Elin kommer att tala om vad som händer med mammakroppen efter en graviditet och du får pröva på att träna de djupare musklerna i bäckenbotten och djupa magen. ”Det är långsam och lätt träning som gäller i början”, säger Elin. ”Många mammor börjar med alltför tunga övningar, vilket kan leda till problem.”
Föreläsningen är kostnadsfri.

Du kan bli vad du vill!

Torsdag 26 september
i Fresta prästgård kl 8.00 -9.00

I vår tid sägs det att vi kan bli det vi vill - att utveckling är att förändras och bli någon annan. Dagens morgonföreläsning handlar om skillnaden mellan fri vilja och vår möjlighet att välja och om att utveckling är att bli mer av oss själva.
Med hjälp av filosofin och teologin tittar vi på vår tid och dess psykologiska och socioekonomiska förklaringsmodeller för att ge oss möjlighet till ett bredare perspektiv på livet.
Håkan Simonsson, kyrkoherde.

Första Hjälpen - att handla rätt vid barnolycksfall.

Torsdag 10 oktober
Bollstanäs församlingshem kl 18.30 - 20.30

Teori och praktik med Marit Berglund på MBrescue.
Kurskvällen kostar 450 kr som betalas före kurstillfället. Anmälan är bindande men inte personlig.
Anmäl till Carina Karlsson 08-594 105 30
carina.m.karlsson@svenskakyrkan.se

För föräldrar

Torsdag 17 oktober
i Bollstanäs församlingshem kl 19.00
Jana Söderberg, föreläsare. Mer info kommer.

Terrorism i religionens namn

Måndag 28 oktober
Fresta prästgård 11.30 - 13.00

Hur kan vi förstå religionen som fenomen i politiken och samhällslivet i en tid då den gör comeback? Förstår vi religionens kultur är det också ett recept på bättre integration.
Håkan Simonsson, kyrkoherde.

Soteriologi - läran om frälsningen.

Söndag 3 november
i Fresta församlingsgård  kl 12.45

Frälst från eller till? Vad innebär frälsningen?
60 min föreläsning. Håkan Simonsson, präst.

Ledarskap och coachning som vår nya religion.

Torsdag 14 november
i Fresta prästgård kl 8.00-9.00

Du har gått alla kurserna - det finns alltid en till. Ledarskap och coachning har blivit en branch som omsätter stora belopp och vi sätter stor tilltro till dess betydelse. Vad har lett oss dit? Vi spårar tankarna bakåt i filosofihistorien och reflekterar över dessa.

Kristologi - läran om Jesus Kristus

Söndag 24 november
i Fresta församlingsgård 12.45

Kristologi - läran om Jesus Kristus. Inte religionsgrundare utan Guds ikon i världen. 60 min föreläsning. Håkan Simonsson, präst.

Stress - vår bästa vän.

Torsdag 5 december
i Fresta prästgård kl 8.00-9.00

Hur kan vi förhålla oss smartare till den stress som är en oundviklig del av oss själva och livet?

Favoriter i repris

Söndag 22 december
i Fresta församlingsgård 12.45

Varför finns ondska om Gud är god? Drömmar i Bibeln - vad betyder de? Da Vinci-koden - vad ska man tro? 60 min föreläsning. Håkan Simonssn, präst.