Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Föreläsningar & Programkvällar

Föreläsningar och programkvällar

Vi inbjuder regelbundet till föreläsningar eller programkvällar. Teman kan t ex vara föräldraskap, relationer, kristen tro, teologiska ämnen eller annat.

Är Bibeln sann?

Söndag 30 september
i Fresta församlingsgård  kl 12.45

Är Bibeln sann - och i så fall på vilket sätt? Genomgång av olika sorters bibelsyn och textjämförelser.

Birgittas life hacks

Söndag 7 oktober i Fresta kyrka kl 18.00

Greger Hatt föreläser, sång av Saga Björling.
Den Heliga Birgitta är främst bekant för sina stordåd - att grunda en klosterordern, att påverka kungar och påvar. Allt detta var möjligt delvis tack vare en livsinställning som även en vanlig människa kan inspireras av i sitt vardagsliv. Vi går på spaning efter medmänniskan Birgitta och frågar oss vad vi kan lära oss i fest och vardag på 2000-talet.
Greger Hatt har varit fascinerad av helgonen och särskilt Birgitta sen uppväxten i Rom på 70-talet. Han arbetar som spökskrivare och skribent, är katolik men arbetar i Svenska kyrkan.
Läs mer om Birgittadagens program

Första hjälpen - barnolycksfall

Torsdag 11 oktober kl 18.30 - 20.30
i Bollstanäs församlingshem

Kunskap som räddar liv -en kurs i barnolycksfallmed MBRescue.

Kostnad 400 kr. Bindande anmälan till
Carina Karlsson

Kyrkofäderna och Bibeln.

Söndag 21 ooktober
i Fresta församlingsgård  kl 12.45
Hur tänkte de framträdande teologerna, Irenaeus, Origenes och Tertullianus, på 200-  och 300-talet om Bibeln och kyrkan.

Bild: Rhone/Unsplash

Föräldrarollen i dagens samhälle

Torsdag 25 oktober kl 19.00

Jana Söderberg föreläser.
•Hur lär jag mig att vara nöjd med mitt föräldraskap utifrån mina förutsättningar?
•Vilka grundprinciper är min ledstjärna - vad tror jag på?
•En bra förälder då och nu - om föräldraskapets utmaningar i välfärden.
•Gamla myter och tankefällor i föräldraskapet.

Jana Söderberg är kommunikationstränare, samtalsterapeut och en uppskattad föreläsare.

Petrus och Paulus och deras möten

Söndag 11 november
i Fresta församlingsgård  kl 12.45

Petrus och Paulus och deras möten. Om teologiska likheter och skillnader.

Bild: Dave Ruck/Unsplash

Berättelser i skymningen

Torsdag 15 november kl 19.00
i Bollstanäs församlingshem

Kura skymning vid brasan och lyssna till Alf som ikväll berättar två mycket olika folksagor. Det blir Buspojken Pinkel och Prinsessan Snövit - en udda och spännande kombination. Den ena en lite rolig och vild svensk folksaga och så originalversionen av Snövit - som skiljer sig en del från Disneys version.
Därefter "Bollstanäs förr och nu". Siv Rosengvist visar film och berättar om Bollstanäs historia.
Kaffe 10:-