Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Föreläsningar & Programkvällar

Föreläsningar och programkvällar

Vi inbjuder regelbundet till föreläsningar eller programkvällar. Teman kan t ex vara föräldraskap, relationer, kristen tro, teologiska ämnen eller annat.

Bild: Dave Ruck/Unsplash

Berättelser i skymningen

Torsdag 15 november kl 19.00
i Bollstanäs församlingshem

Kura skymning vid brasan och lyssna till Alf som ikväll berättar två mycket olika folksagor. Det blir Buspojken Pinkel och Prinsessan Snövit - en udda och spännande kombination. Den ena en lite rolig och vild svensk folksaga och så originalversionen av Snövit - som skiljer sig en del från Disneys version.
Därefter "Bollstanäs förr och nu". Siv Rosengvist visar film och berättar om Bollstanäs historia.
Kaffe 10:-

Skapelsen och Big Bang

Söndag 19 december
i Fresta församlingsgård  kl 12.45

Bibeln och vetenskapen i samspel. Hur kan de förhålla sig till varandra.
Ca 60 min. Ingen kostnad, ingen anmälan. Kyrkoherde Håkan Simonsson.

Bild: Dakota Corbin on Unsplash

Träning efter graviditeten

i Bollstanäs församlingshem kl 10.00-10.45

Är du osäker på hur du ska börja träna efter en graviditet? I samband med Öppna förskolan får du träffa Elin Mexter som är certifierad MammaMagetränare.
Elin träffar många nyblivna mammor som vill ha hjälp med sin träning. Denna måndag kommer hon att tala om vad som händer med mammakroppen efter en graviditet och du får pröva på att träna de djupare musklerna i bäckenbotten och djupa magen. ”Det är långsam och lätt träning som gäller i början”, säger Elin. ”Många mammor börjar med alltför tunga övningar, vilket kan leda till problem.”
Föreläsningen är kostnadsfri.

Bild: Joakim Carlström/IKON

Relationen

i Bollstanäs församlingshem kl 19.00
"Från stormande kärlek till fungerande team - en kväll om parrelationens upp- och nergångar.” Med Jana Söderberg, kommunikationstränare, föreläsare, författare och coach.
Många är vi som drömmer om bilden av paret som i pensionärsåldern hand i hand promenerar längs stranden. Harmoni totalt, så vill vi gärna ha det. Reklambranschen matar oss dagligen med målbilder av den perfekta familjen, den perfekta relationen och det perfekta livet där allt ser så enkelt ut. Då är det lätt att känna frustration när den egna verkligheten avviker och dagliga diskussioner om arbetsfördelningen hemma dominerar vår relationstid.
Precis som vår fysiska styrka och kondition behöver även relationen träning och underhåll. Varmt välkommen till en kväll fylld med inspiration, igenkännande och en stor dos humor.  Föreläsningen är kostnadsfri.