Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Förskole/Skolverksamhet

Skolkyrkan finns som en resurs för dig som arbetar med barn och unga i Fresta församling. Inbjudan till följande aktiviteter sker genom ett personligt besök i förskolor och skolor inför varje evenemang då en folder med information och bokningstider lämnas.

Påsklandskapet, från 5 år t o m skolår 3.

Välkomna till samling runt påsklandskapet i Fresta kyrka.  Vi får med hjälp av bibliska figurer följa Jesus intåg i Jerusalem via långfredagens sorg, till påskdagens glädje. Men vem är det som hjälper lärljungarna fylla båten med fisk? Vi bjuder på fika i samband med besöket.

Påskvandring, skolår 4

Välkomna till en stations- och upplevelsevandring om påsken i Fresta kyrka. Vi får genom de olika stationerna följa Jesu intåg i Jerusalem, skärtorsdagens måltid via långfredagens sorg till påskdagens glädje. Men vad är det för man som Emmausvandrarna får följe av?

Noas Ark, från 1-4 år, april/maj

Välkomna till sång och berättarstund om Noas Ark i Fresta kyrka.
Vi sjunger tillsammans om alla djuren och hjälper Noa att samla dem på sin ark. Men oj vad det regnar… det sjunger vi också om. Så sjunker vattnet undan och djuren och Noa kan lyckligt lämna båten igen.  Vi bjuder på fika efter sång och berättarstunden.

Allhelgonavandring, skolår 5.

Välkomna till en stations- och upplevelsevandring i Fresta kyrka.
Den ger oss en inblick i traditioner kring död och begravning och allhelgonahelgens innehåll. Men hur är det med halloween? Hör det till vår allhelgonahelg?

Julkrubban, alla barn t o m skolår 3.

Välkomna till samling runt julkrubban i Fresta kyrka. Vi får med hjälp av våra bibliska figurer höra om Ängelns besök hos Maria, följa Josef och Maria på deras långa resa, uppleva julnattens glädje i stallet och till sist herdarnas och de tre vise männens besök. Men hur kunde de hitta till stallet?
Vi bjuder på fika i samband med samlingen.

Övrig verksamhet

Boka en visning av Fresta kyrka med klassen så kan vi genom lite detektivarbete få veta vilka rum som finns i kyrkan, vad saker och ting kallas, hur många runstenar finns det …..
Vi kan även göra besök hos er i skolan. Tag kontakt för överenskommelse om besökets innehåll.

Kontakt:
Carina Karlsson, församlingspedagog