Fresta församling Besöksadress: FRESTA KYRKVÄG 2, 19454 UPPLANDS-VÄSBY Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling Webbplats

Konserter

Musiken är viktig i Fresta församling. Här kan du lyssna till en av Sveriges äldsta orglar och det ges ett flertal olika konserter.

Sigtuna Messingssextett

Onsdag 14 juni kl 19.00  Musik i sommarkväll

Sigtuna Messingssextett bjuder på svensk sommarmusik av bl a
Wilhelm Peterson-Berger, August Söderman, Olle Adolphson

Sigtuna Messingssextett består av etablerade musiker med lång erfarenheter från Militärmusiken, Regionmusiken, Hovkapellet, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna.

Andakt, Pernilla Hammarström

Jorden runt på en sommarkväll

Onsdag 28 juni kl 19.00 Musik i sommarkväll

Patrik Ahlberg flöjt
Staffan Sjögren gitarr

Programmet bjuder in oss till en musikalisk resa runt jorden likt Phileas Fogg gjorde i ”Jorden runt på 80 dagar” Vi får njuta av originalmusik för flöjt och gitarr av tonsättare från jordens alla kontinenter. Vi åker från Europa till Asien och Afrika via Nord- och Sydamerika och sedan tillbaka till Europa. På resan kommer det att bjudas på smäktande, medryckande och virtuosa tongångar av bl. a. Beaser, Houghton och Villa-Lobos.

Andakt, Pernilla Hammarström

Klingande friskvård

Onsdag 2 augusti kl 19.00 Musik i sommarkväll

Duo Francett

Klingande Friskvård är ett konsertprogram som lyfter fram musikens förmåga att förstärka hälsan. Musiken kompletteras med ett urval av Bo Setterlinds dikter som centrerar kring det Eviga. Duo Francett framför sitt program på sång, violin och kontrabas. Det som utmärker ensemblen är de ovanliga instrumentkombinationerna, solospel på kontrabas och de egna flerstämmiga arrangemangen för en ”trio på två”.

Andakt, Jenny Nordström

Från jazzens pärlor till Jussis höjder

Onsdag 9 augusti kl 19.00 Musik i sommarkväll

Stenbäck

Mikael och Daniel Stenbaek

Bröderna Mikael och Daniel Stenbaek bjuder på en musikaliskt gränsöverskridande resa. Mikael är sångare inom den klassiska musiken. Han har gjort konserter runtom i Sverige och Europa med välrenommerade orkestrar som Kungliga Filharmonikerna, Drottningholms Barockensemble och Il Fondamento.
Daniel är efterfrågad pianist inom jazz, afro och gospel. Han har varit Cyndee Peters pianist i snart tjugo år. Med sin kör “By Grace” har han spelat med en stor del av Sveriges artistelit, som Charlotte Perrelli, Carola och Tommy Körberg.

Andakt, Pernilla Hammarström

Stor musik i litet format

Onsdag 16 augusti kl 19.00 Musik i sommarkväll

Agnes o Olle Lindberg

Duo Lindberg
A & O rör sig smidigt mellan genrerna. Musik av bland andra Bach, Händel och Mozart varvas med kända jazzlåtar, folkmusik och eget material.
Repertoaren väljs utifrån lust och inspiration. Det kan ofta slumpa sig så att det blir musik som ursprungligen är skriven för betydligt större ensembler och helt andra instrument. Detta låter sig inte duon begränsas av. Fantasin får flöda när musikens essens plockas ut i arrangemangen för två sångstämmor, fiol och gitarr. A & O utgörs av de samspelta makarna Agnes och Olle Lindberg. Agnes Lindberg: sång och fiol, Olle Lindberg: gitarr och sång.

Andakt, Jenny Nordström