Fresta församling Besöks- och postadress: Fresta kyrkväg 2, 19454 Upplands Väsby Telefon: +46(8)59410520 E-post till Fresta församling

Konserter

Musiken är viktig i Fresta församling. Här kan du lyssna till en av Sveriges äldsta orglar och det ges ett flertal olika konserter. Platsen är Fresta kyrka om inte annat anges.

En kväll i juni

Söndag 3 juni 18.00
Konsertgudstjänst med Fresta Seniorkör. Solister och musiker.
Under ledning av Rakel Fridstrand.
Jenny Nordström, präst.

Det stora hjärtat

Onsdag 13 juni 19.00
Joakim Kohls, text och musik, sång och gitarr. Irma Schulz Keller, sång.
Nick Malmeström, gitarr och sång.
Välkomna till en stämningsfull konsert med två gitarrer och tre röster.
Existentiell, innerlig Singer-Song-Writer-musik med svenska texter.
För tredje gången i Fresta kyrka: en tradition!
Andakt, Jenny Nordström.

Vart är vi på väg?

Onsdag 20 juni 19.00
En musikalisk pilgrimsvandring med Anna-Katarina Schatzl.
Ibland tycks man se nästa steg som ska tas i livet klart och tydligt, medan det tidvis kan verka osäkert och skrämmande. Det är lätt att hamna i ett sorts ekorrhjul, där man av bara farten tar steg för steg utan att stanna upp. Då kan det vara bra att göra just det, göra en inre pilgrimsvandring och kanske komma på att steget man tänkt ta i en riktning kanske borde gå åt ett helt annat håll…
Följ med på denna musikaliska pilgrimsvandring i sommartid som vill inspirera åhörarna till eftertanke. Sånger som på olika sätt berör temat väg och vandring varvas med korta betraktelser.
Ackompanjemang: Nina Walloschke. Betraktelser, Håkan Simonsson

Sommartoner med syskontrio

Onsdag 27 juni 19.00
Trio Bennsten består av syskonen Annika, Kristin och Tobias som alla tre har sången som huvudinstrument. Ensemblen har sina rötter i klassisk tradition men rör sig frimodigt mellan olika genrer och stilar!
Andakt, Jenny Nordström.

Året runt med Vivaldi

Onsdag 18 juli 19.00
Kondens
Den kammarmusikaliska duon Kondens är blockflöjtisten My Eklund och organisten Lisa Oscarsson. Kondens vill verka i nuet med alla dess möjligheter, influenser och begränsningar: elektroniska, tekniska, samhällsmässiga, kulturpolitiska och idéburna. Genom beaktande av historien men tillvaratagande av nuet vill Kondens förmedla en känsla av tidlöshet och närvaro i den musik de framför. Andakt, Jenny Nordström.

Måla mig i akvarell

Onsdag 25 juli 19.00
Sofia Ullman och Hasse Larsson
Sofia och Hasse kommer att spela visor från det nya albumet ”Red fairy tales”.
Det spelas både mellankoliska ballader i moll och mer upptempolåtar med svängiga basgångar. De kommer även att spela låten ”Måla mig i akvarell” som Sofia skrev tillsammans med Kenneth Gärdestad för två år sedan.
Sofia spelar piano och sjunger och Hasse spelar kontabas och körar.

Psalmer och visor i jazzton

Onsdag 15 augusti
Jazztrion Hulegårds kapell består av Manfred Hulebo på piano, Emil Gustafsson på trummor och Josef Spång på bas. Trion är smålans-bördig men bildades och är verksam i Stockholm. Detta blir tredje sommaren Hulegårds kapell åker på turné.
Det kommer bjudas på avskalade och njutbara arrangemang av de fina psalmer som finns i vår psalmbok. Hulegårds kapell har även arrangerat om några av Sveriges folkkära visor från låtskrivare som Georg Riedel och Jan Johansson.
Välkomna till att sitta tillbaka och njuta.
Andakt, Hanne Stichel