Josef vill bidra

Nyhet Publicerad Ändrad

- till församlingens utveckling! Josef Pålsson bor i Öjersjö och är ordförande i församlingsrådet i Furulunds församling. -Känner man engagemang i vissa frågor så har man chansen i församlingsrådet!

Församlingsrådet är som en styrelse för församlingen, men utan ekonomiskt ansvar eller beslutanderätt i så många frågor, vilket gör att de inte behöver lägga kraft på budgetfrågor.
-Det ger oss mer tid och möjlighet att jobba med visioner och övergripande frågor, men också prata om de mer församlingsnära frågorna.

Engagerade

Några exempel på frågor som församlingsrådet i Furulund har pratat om är hur vi tar emot flyktingar som kommer till kommunen? Hur får vi fler ledare till söndagsskolorna? Hur hjälper vi människor att komma in hemgrupperna?
-Många som är med är engagerade församlingsbor, så det kommer upp frågor som rör församlingen.

 Vem passar för uppdraget att sitta i församlingsrådet?

-Rätt så många! Om man är aktiv i församlingen och gillar att jobba i styrelseform. Om man vill bidra till församlingens utveckling. Församlingsråden jobbar med frågor som är lite lättare att sätta sig in i, än de frågor som till exempel kyrkorådet jobbar med.

Församlingens röst

 Församlingsrådet är remissinstans för kyrkorådet och det senaste året har man bland annat fått ta ställning till Kåsjögårdens framtid och Öjersjökyrkans utbyggnad. -Vi blir lite som församlingens röst i de här frågorna.

 Ta chansen

Ledamöterna väljs för två år i taget. De har möten cirka tre gånger per termin. Josef Pålsson tycker absolut att man ska ta chansen att nominera lämpliga personer till posterna.
-Det är alltid viktigt att hitta engagerade personer som kan bidra till församlingsutvecklingen.

Text: Maria Lokrantz

Läs mer här om hur det går till att föreslå personer