Ansgarscaféet

”Det är en kärleksfull stämning”

Ansgarscaféet är en träffpunkt där man kan få lite andrum.
-Det är en kärleksfull stämning och en väldigt härlig gemenskap, säger diakon Jonas Lööf.

Caféet har varit igång i många år och i höstas infördes ett nytt inslag. Varje gång har man en aktivitet som till exempel frågesport, allsång eller sällskapsspel.
-Det har blivit väldigt roligt. Nu har de börjat undra vad som händer nästa gång.
Veckans aktivitet gör också att det är lättare för nya att komma in i gemenskapen.
-Det har fallit i väldigt god jord att vi gör något tillsammans. Vi vill att det ska vara ett café och inte en sluten grupp. Alla ska känna sig välkomna.

Varje torsdag är caféet öppet med en aktivitet, lunchbön, lunch och promenad. Tanken är att man ska kunna vara med på allt eller bara på något.

Många som kommer till caféet lever ensamma.
-Detta blir en gemenskap, att få dricka kaffe tillsammans med någon istället för att sitta ensam hemma. De hittar varandra och umgås även andra dagar. De ringer varandra och bryr sig om varandra. Det är fantastiskt att se hur de trivs tillsammans.

Målgruppen är daglediga. Föräldralediga är också välkomna. Det finns ett lekrum för barnen alldeles intill caféet.

Ansgarscaféet

Torsdagar kl. 11.00-13.30 i Ansgarskyrkan

Då caféet öppnar 11.00 tar dagens aktivitet sin början - t.ex. frågesport, pyssel eller sång och musik.
12.00 finns möjlighet till andakt och sedan äter vi lunch tillsammans.
De som önskar tar en promenad tillsammans med start 12.45.

Text: Maria Lokrantz