Alpha Öjersjö

En kurs om kristen tro. Mat, föredrag och samtal i mindre grupp. Ny grupp startar 26 september i Öjersjökyrkan, hösten 2024!

Vad är meningen med livet? Finns Gud? Hur ber man?

Det är några av de frågor vi tar upp under en Alphakurs, som över 100 000 svenskar har gått. Alpha är en grundkurs i kristen tro där det finns plats för dina tankar, frågor och funderingar.

Lydia, vad tyckte du om Alpha?

-Alpha har hjälpt mig att förstå vår treenige Gud, förstå vem Den Helige Ande är. Alpha har stärkt min kristna tro. Tack vare Alpha har jag mött och lärt känna kärleksfulla, omtänksamma, troende människor som är engagerade i Alpha och i församlingen i Öjersjö och som det visade sig ….är mina grannar. /Lydia

Alpha består av tre delar:

Vi börjar alltid med att äta tillsammans. Sedan talar någon över ett ämne, och därefter sitter vi i mindre grupper och pratar, tillsammans med en samtalsledare.

Alla frågor får ställas! Miljön är otvungen och öppen. Du behöver inte hålla med om något, men du får möjlighet att upptäcka vad kristen tro är. En Alphakväll börjar 18.30 med måltiden och slutar kl 21.00. 

Första gången är en prova-på-kväll med info, då vi äter tillsammans och lyssnar på ett föredrag.
Vi ses torsdagarar 18.30-21.00 i Öjersjökyrkan.
Varmt välkommen på en Prova-på-kväll den 26 september. 
Kursen består av tio träffar och en helg: 
26 sep • 3 okt • 10 okt • 17 okt • 24 okt • 7 nov • 16-17 nov, Alpha-helg •
21 nov • 28 nov • 5 dec • 12 dec.

Vi är även med på Öppen Himmel i Öjersjökyrkan:
torsdag 31 okt och fredag 29 nov kl.19.

Kostnad: Själva kursen är gratis. Maten är till självkostnadspris, och första gången bjuder vi på mat. Du har möjlighet att köpa kursbok för 100 kr om du vill. Helgen med övernattning kostar 300 kr.

Kontakt och anmälan

Joel Göranson, präst eller Elisabeth Thorsén, diakon - se uppgifter nedan.
Ring gärna om du har frågor!
Det går även bra att dyka upp oanmäld till prova-på-kvällen.

Ola, vad tyckte du om Alpha?

-Jag kände mig väldigt ensam. Jag hörde om Alpha och tänkte att det kanske vore något för mig. Kände mig väldigt nervös och tvekande första gången men åkte dit ändå och möttes av värme och gemenskap och det fick mig att stanna kvar. Alphakursen har bra undervisning, är praktisk och lättillgänglig. Helgen var  givande och det var fantastiskt att känna att jag vaknade upp bland vänner.  Alphan har hjälpt mig att öppna mina sinnen och jag har fått en inre frid och det var en fantastisk gemenskap och värme! /Ola 

Fler röster om Alpha i Öjersjö: 

”På Alphakursen har jag fått många spännande och givande möten med människor. Här har man fått tid till både  utbyte av kunskap och tänkvärda diskussioner med plats för såväl egna som andras reflektioner kring kristen tro.  Allt i en miljö med mycket skratt och god mat” /Karin 

”Det var fantastiskt att få sitta ner i små grupper och prata om de nära ämnena i livet. Det finns liksom inga andra forum för det. Det kändes tryggt. Man pratar ju inte om sådant med vem som helst.”

Öjersjö församlingshem

Foto: Tommy Hvitfeldt

Öjersjö församlingshem │Titta runt i lokalen
Hålsjövägen 40, Öjersjö │Busshållplats: Isfabriken

Öjersjökyrkan

Foto: Tommy Hvitfeldt

Öjersjökyrkan│Titta runt i kyrkan
Hålsjövägen 40, Öjersjö │Busshållplats • Isfabriken

Alphakursen är fantastisk!

När Kerstin Olsson förlorade sin man Arne, förändrades hennes liv totalt. I den vevan fick hon kontakt med kyrkan och bestämde sig för att gå en Alphakurs. -Alphakursen var fantastisk! Den betydde väldigt mycket för mig.