Tankar om sorg

så saknad

Du, som precis fanns, är nu plötsligt borta.
Så saknad.
Djupen ekar tomma, varje andetag känns.
Så älskad.
Ler från din himmel.
På återseende, min vän.

Tankar om sorg

Sorgen förändrar oss.
För någon kom döden oväntat och plötsligt, för någon annan som en befrielse.
Oåterkalleligt. Så definitivt.
Sorgen blir en följeslagare för kortare eller längre tid.
Sorgen är början på vägen vidare. En tid att ta vara på.

Begravningsgudstjänsten är ett farväl. En möjlighet att tacka för livet och överlämna till Gud den som gått bort. En möjlighet att tillsammans med andra sörja, minnas och hämta kraft att leva vidare. En möjlighet att låta evighetens ljus ge hopp.

Trösteslinga

På Kvastekulla griftegård i Partille finns en "Trösteslinga". Det är en promenad på cirka 900 meter med ord längs vägen.
Se gärna filmen där Johanna Olander, leg psykoterapeut, berättar om tankarna bakom.

Kvastekulla griftegård
Adress: Kvastekullavägen 38, Partille