Välkommen som medlem

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har funderingar om tron, livet och om vem Gud är. Och för dig som vill engagera dig för rättvisa eller sjunga i kör eller kanske finna ro i en hektisk vardag.

Är du inte redan medlem är du varmt välkommen att bli det!
Som medlem i Svenska kyrkan:

• bidrar du bland annat till verksamhet för barn och unga, körer, familjerådgvning och jourhavande präst
• kan du gifta dig och bli begravd i kyrkan
• är du med och stöttar samhällets mest utsatta både i Sverige och utomlands
• bidrar du till att kyrkobyggnaderna bevaras och kulturhistoriska värden förs vidare till kommande generationer.

Verksamhet för alla
Varje år finns många av kyrkans över 6,4 miljoner medlemmar med i något av kyrkans sammanhang. Det kan till exempel vara i kören, på konfirmationslägret, vid en anhörigs begravning, vid ett dop eller på öppna förskolan. Som medlem är du välkommen att ta del av allt det kyrkan erbjuder!

Medlem genom dopet
Man blir medlem i kyrkan genom dopet. Är du redan döpt i ett annat kristet samfund kan du bli medlem i Svenska kyrkan efter ett samtal med en präst i din församling.
Tidigare blev man i Sverige automatiskt medlem i Svenska kyrkan vid födelsen, men så är det alltså inte längre.

Är du osäker på om du är medlem? Eller har du andra frågor om medlemskapet?
Kontakta oss gärna!
Tel │ 031-340 42 30
E-post  │ partille@svenskakyrkan.se
Besöksadress │ Gamla Kronvägen 36, Partille

Vill du bli medlem?
•Använd formuläret nedan, så skickar vi hem en blankett.
•Eller hör av dig till oss via e-post eller telefon.