Om Öjersjökyrkan

En om- och tillbyggd kyrka, ett helt nytt församlingshem står klart våren 2020 - det är vi glada för!

Välkommen till gudstjänster varannan söndag kl.11, ojämna veckor. Just nu i Coronatider så ses vi bara på webben: facebooksidan Öjersjökyrkan

Här växer det så det knakar - i Öjersjö satsar kyrkan på framtiden med utbyggd kyrka och nytt församlingshem.

Under 2000-talet har Svenska kyrkan i Partille startat två nya kyrkor - och båda har lockat så många att man behövt expandera.

Furulundskyrkan invigdes 2001 och byggdes ut redan 2007. Öjersjökyrkan är en av Sveriges yngsta kyrkor. Den invigdes 2012 men blev snabbt för trång. Varje gudstjänst lockar många besökare, och framför allt barnfamiljer. Öjersjö är en del av Partille som expanderar kraftigt och kyrkan har blivit en samlingsplats.

Kyrkofullmäktige och kyrkoråd har varit strategiska i sitt beslut och satsat på en mötesplats för Öjersjöborna. Öjersjökyrkan ligger vackert i skogsbrynet mellan Stora och Lilla Hålsjön. En plats där kropp och själ kan få ro och olika generationer kan mötas - och nu i större lokaler!

Själva kyrkan har byggts ut, och dessutom ett helt nytt församlingshem bredvid kyrkan med mer plats för all verksamhet. Gudstjänster har firats i nya församlingshemmet medan kyrkan har byggts om.

Bilder från första spadtaget söndagen den 7 oktober 2018:

Öjersjökyrkan

Öjersjökyrkan - innan ombyggnation│Titta runt i lokalen och kyrkan
Hålsjövägen 40, Öjersjö │Busshållplats • Isfabriken