Hyresgästens ansvar

Du som hyr lokalen har ansvar

för att lämna den i samma skick som när du kom.

När du kommer

Om lokalen är larmad när du kommer:
Larma av:
• Håll brickan vid kodtavlan
• Slå din PIN-kod
• Tryck * (stjärna)
På insidan ytterdörren finns en vipp-knapp som låser/låser upp. Lås gärna upp medan gästerna anländer, och lås sedan om ni inte kan ha uppsikt över dörren och vem som kommer in i lokalen.

Gå en runda och se var nödutgångar och brandsläckare finns. (I Jonsereds församlingshem behöver du låsa upp nödutgångar när du befinner dig i lokalen - det får du information om när du hämtar nyckel/bricka på expeditionen). Vid ommöblering - blockera inte nödutgångar. Det är också viktigt att inte fler personer vistas i lokalerna än vad som anges/tillåts av brandsäkerhetsskäl.

När du är här

Instruktioner för kaffebryggare, diskmaskin etc. finns i köken.
Dukar, servetter, ljus etc. ingår ej i uthyrningen.
Vi uppskattar om du undviker nötter/mandel i lokalerna av hänsyn till allergiker.
Rökning är ej tillåten i lokalerna och vid rökning utomhus - lämna inte fimpar på marken.
Planscher, tavlor, blädderblock och liknande får ej fästas på väggar med nålar, tejp eller på annat vis.

Städning

Innan lokalerna lämnas skall allt återställas och städas, de ska kunna användas igen direkt då ni lämnat den.
Det finns städmaterial samt sopkärl för sop-sortering i anslutning till alla våra lokaler/kök.
• Torka av bord i lokaler och bänkytor i köket
• Diska och ställ tillbaka porslin på sin plats/där du fann det.
• Dammsug eller sopa golven i samlingssalar.
• Våttorka golv i kök
• Städa toaletter
• Töm sopor/papperskorgar

OBS att du ej kan låna hem skålar/köksutrustning, då lokalen ska kunna användas direkt efter ni lämnat den. Om personal erfordras för återställande av lokalerna, debiteras 350:-/timme, vilket är lägsta kostnad.

När du går

Lämna lokalerna i samma skick som när ni kom. Fönster och dörrar ska vara stängda. I en del av lokalerna ska nödutgångar låsas då lokalen lämnas - det får du instruktion om då nyckel/bricka hämtas.
Kontrollera att ingen finns kvar i byggnaden - är du sist i byggnaden, så larma.
Larma lokalen
• Vipp-knappen på insidan av ytterdörren ska stå i läge "låst".
Sedan larmar du från utsidan:
• Tryck * (stjärna)
• Håll brickan vid kodtavlan
• Slå PIN-kod

De flesta av våra lokaler har ett automatlarm som går på vid förinställt klockslag, så det är viktigt att du håller den  överenskomna tiden för att undvika utryckning av väktare.

Om personal erfordras för öppning, stängning eller återställande av lokalen så debiteras 350:-/timme, vilket är lägsta kostnad. Skador ersätts av hyresgästen till självkostnadspris.