Säg hej!

Vilket slags samhälle vill vi att Partille ska vara? Var med och skapa ett varmare Partille – ett samhälle där vi ser och bryr oss om varandra!

”Ett varmare Partille” är ett samarbete mellan Partille kommun och civilsamhället, bestående av ett 20-tal föreningar med syftet att skapa ett tryggare och medmänskligare samhälle där vi tillsammans arbetar för att minska ofrivillig ensamhet.

Var med och bidra
Här nedan kan du läsa tre enkla steg till hur du som kommuninvånare kan bidra till ett varmare Partille.

1. Säg hej!
Om alla vi som bor och arbetar i Partille kommun gör en så enkel sak som att hälsa på varandra, visar forskning att detta kan ge stora hälsoeffekter och bidra till ett samhälle där människor känner sig sedda och bekräftade.

Så ta chansen nästa gång personen i kassan säger hej eller förekom grannen och önska denne en trevlig dag! Alla dessa små gester kommer bidra till att både du och den du säger hej till skapar ett tryggare samälle och främjar hälsan.

2. Stanna till!
I nästa steg kan du stanna till och småprata och det bidrar ytterligare till att skapa trivsel. Att prata om väder och vind kan låta banalt men kan göra skillnad för den person som känner sig ensam.

3. Bjud med!
Det tredje steget vi vill uppmuntra till i Ett varmare Partille är att bjuda in och bjuda med. Kanske kontakta någon du inte pratat med på länge och bjud med på en fika, eller varför inte tipsa grannen om rörelsegympan du är med på.

Genom att främja dessa små vardagliga handlingar kan vi tillsammans göra skillnad!


Deltagare i Ett varmare Partille
ABF
Aktiva seniorer i Partille
Demensförbundet – Partille demensföreningen
Equmeniakyrkan Jonsered
Equmeniakyrkan Sävedalen
Hela människan
Hyresgästföreningen
Lions
Mötesplats Kåsjögården
Partillebo
PRO
Reningsborg
RPG Sävedalen
RPG Vallhamra
Röda korset
SKPF Pensionärerna
SPF Svalan
Studieförbundet Vuxenskolan
Svenska kyrkan i Partille
Vallhamrakyrkan
Visions pensionärsförening
Östhjälpen