Vuxenkörer

Inom svenska kyrkan finns det många olika körer med olika inriktningar och för olika åldrar.

Körerna övar i församlinsglokaler i anslutning till respektive kyrka och deltar vid flera tillfällen under terminerna i församlingens gudstjänstliv och håller även egna konserter. Intresseanmälan görs till respektive körledare. 

Söderleds Kammarkör (Nystartad från hösten 2023)

Vårt gemensamma mål kommer att vara göra all musik så bra som möjligt oavsett om det är ett requiem, en a capella konsert eller traditionella julsånger som står på programmet. Du förväntas kunna ta en del ansvar själv - så förutom körvana behöver du kunna läsa noter. 

När: Torsdagar 18.45-21.15
Plats: Söderledskyrkan, Lingvägen 149
Körledare: Gunilla Werner, gunilla.werner@svenskakyrkan.se  

God On Line

Flerstämmig damkör för blandade åldrar. För dig som letar efter en kör där sång och gemenskap är ledord. Vi sjunger pop, gospel och visa och medverkar i gudstjänst ca en gång/månad under terminerna. Även enstaka konserter.
När: Tisdagar 18.30-20.30.
Var: Farstastrandkyrkan
Körledare: Jenniffer Ajamlou, jenniffer.ajamlou@svenskakyrkan.se 

Söderled Vocals

Flerstämmig blandad kör i åldrarna 18-40 år. En kör för dig som vill träffa nytt folk och sjunga i en avslappnad miljö med varierad repetoar. Vi sjunger sånt som känns kul, angeläget och meningsfullt. Gärna körvana, men notläsning är inte ett krav. Dock behöver du kunna hålla en stämma. Vi medverkar på enstaka konserter.
När: Tisdagar 19.00-21.00.
Var: Söderledskyrkan
Körledare: Magnus Berggren, magnus.berggren@svenskakyrkan.se 

Söderleds kyrkokör

En fyrstämmig kör som sjunger klassisk kyrkomusik varvat med visor och en och annan jazzlåt.  Vi medverkar i mässsor och enstaka konserter och i välkomnar körsångare i alla stämmor!
När: Onsdagar kl. 13.00-14.30 med efterföljande fikastund.
Plats: Söderledskyrkan
Körledare: Gunnila Werner, gunilla.werner@svenskakyrkan.se

Vox Illimitatis

Vox Illimitatis är en damkör med ambitioner! 
Vi sjunger en varierad repertoar med i huvudsak klassisk inriktning och medverkar vid konserter och gudstjänster. Vi välkomnar nya medlemmar efter provsjungning.
Du som söker ska vara mellan 20 och 55 år, ha tidigare körvana och god sångteknik, kunna ta personligt ansvar i din stämma och ha god notläsningsförmåga.
För mer information om Vox Illimitatis och för att boka provsjungning är du välkommen att kontakta körledare Mattias Ekström Koij. 
När: Torsdagar 19.00-21.00  
Var: Söderledskyrkan, Lingvägen 149, T-bana Hökarängen
Körledare: Mattias Ekström Koij, mattias.ekstromkoij@svenskakyrkan.se  

Sköndals kyrkokör

Vi sjunger alltifrån visa, tango, pop till klassisk kyrkomusik och gospel. Vi medverkar i gudstjänst några gånder under terminerna och enstaka konserter.
När: Onsdagar 19.00-21.00.
Var: Stora Sköndals kyrka, Hjalmar danells väg 1, Busshållplats: Stora Sköndal
Körledare: Viveka Sjödell (vikarie), viveka.sjodell@svenskakyrkan.se 

Sköndals Vokalensemble

En liten grupp korister som arbetar i projektform därav sker repetitionerna inte varje vecka. God notläsningsvana samt tidigare körvana krävs. Vi tar in nya medlemmar efter provsjungning. 
När: Övning enligt särskilt schema
Var: Stora Sköndals kyrka, Hjalmar danells väg 1, Hållplats: Stora Sköndal
Körledare: Mikael Wedar, mikael.wedar@svenskakyrkan.se

Kör för alla

En kör för dig som vill sjunga men inte har någon tidigare körerfarenhet. Vi sjunger psalmer, visor och enklare körsånger både en-, två- och trestämmigt. Blandade åldrar. Vi sjunger i högmässa eller musikgudstjänst några gånger per termin.
När: Onsdagar 18.45-20.15
Plats: Söderledskyrkan, Lingvägen 149, T-bana Hökarängen
Körledare: Mattias Ekström Koij, mattias.ekstromkoij@svenskakyrkan.se

Cantare äldrekör

En kör för dig som blivit äldre men fortfarande vill sjunga i kör. 
När: Måndagar 13.00-15.00. 
Var: Stora Sköndals kyrka, Hjalmar danells väg 1
Körledare: Kina Sellergren
Kontakt: Annika Löfgren, annika.lofgren@svenskakyrkan.se

Projektkören

Tycker du om att sjunga, men har inte tid att vara med en hel körtermin? Vid varje övningstillfälle medverkar Farstastrandkyrkans kör God on Line, så det finns alltid en sjungande grupp närvarande. Passar perfekt för dig som inte kan vara med en hel termin men gärna vill sjunga och vara med på konsert.
Mer info: Läs mer om projektkören här.

Psalmkören

 Ungefär en gång i månaden träffas vi i Söderledskyrkan och övar psalmer och annan musik som sjungs i den kommande söndagens gudstjänst. Mycket tid ges också till att sjunga önskepsalmer. Vid varje övningstillfälle medverkar Söderledskyrkans Kör för alla med drygt 25 medlemmar, så det finns alltid en sjungande grupp närvarande. Detta är en öppen verksamhet dit alla är välkomna utan anmälan. 
Mer info: Läs mer om Psalmkören här.

Nyhet - Sjung med!

Vill du sjunga med i olika sammanhang men inte binda upp dig till en fast kör? Kolla in Projektkören, Psalmkören, Psalmsångskonserter och våra mässor i Taizéanda!