Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

KORNET - diakonal verksamhet

församlingens diakonala mötesplats

Kornet
Tisdag - fredag 11.00 - 15.00.

Kornet har sin utgångspunkt i det diakonala uppdrag som genomsyrar hela församlingen och står i mycket nära relation till samhällets sociala nätverk.

Kornet är en öppen diakonal miljö som präglas av omsorg, uthållighet och närvaro samt tro på förändringens möjlighet.

På Kornet vill vi dela utsatthetens villkor bland barn och vuxna. Kornet erbjuder själavård och ett regelbundet gudstjänstliv.

Lokalerna ligger i ett annex bland Söderledskyrkans lokaler vid Söderledskyrkan på Lingvägen 149 vid T-Hökarängen.

I Kornets arbetslag ingår två diakoner, en församlingspedagog och en husvärd. Därtill är även församlingens övriga diakoner och en del av dess präster delaktiga i detta församlingsövergripande arbete.

Kornets hörnstenar:
Öppenhet och omsorg
Möjlighet och förändring
Själavård och livsåskådning
Det heliga och sköna rummet

På Kornet finns:
Frukostservering, i samarbete med socialtjänsten
Caféverksamhet
Ekonomiskt stöd och rådgivning
Tillgång till dator och telefon
Samtalsgrupper för barn och vuxna
Andakt och stillhet