Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Kornet - Diakonal verksamhet

Församlingens diakonala mötesplats

Kornet har sin utgångspunkt i det diakonala uppdrag som genomsyrar hela församlingen och står i mycket nära relation till samhällets sociala nätverk. Kornet är en öppen diakonal miljö som präglas av omsorg, uthållighet och närvaro samt tro på förändringens möjlighet.

På Kornet vill vi dela utsatthetens villkor bland barn och vuxna. Kornet erbjuder själavård och ett regelbundet gudstjänstliv.

Lokalerna ligger i ett annex bland Söderledskyrkans lokaler vid Söderledskyrkan på Lingvägen 149 i Hökarängen. I Kornets arbetslag ingår två diakoner, en församlingspedagog och en husvärd. Därtill är även församlingens övriga diakoner och en del av dess präster delaktiga i detta församlingsövergripande arbete.

Kornets hörnstenar

• Öppenhet och omsorg
  • Möjlighet och förändring
  • Själavård och livsåskådning
  • Det heliga och sköna rummet

På Kornets mötesplats finns:

• Frukostservering, i samarbete med socialtjänsten
  • Caféverksamhet
  • Ekonomiskt stöd och rådgivning
  • Tillgång till dator och telefon
  • Samtalsgrupper för barn och vuxna
  • Andakt och stillhet
  • Enskilda samtal
  • Utflykter
  • Hälsokurser
  • Skapande
  • Endags-retreater

Caféverksamhet

Under öppettiderna kan det ske olika aktiviteter ex promenader, skapande, utflykter, samtal m.m. Kom in och titta på vår anslagstavla och se vad som händer. Ingen anmälan.
När:  Tisdag-fredag kl. 11-15
Plats: Söderledskyrkan, Kornet
Kontakt: Linda Nyberg (se kontaktuppg. nedan)

Vetekornet - Öppna frukostträffar

På Vetekornet kan olika saker hända såsom föreläsningar, skapande, utflykter m.m. Välkommen in till en god frukost. Ingen anmälan. Här hittar du all info om Vetekornet.

Humlan

Gruppverksamhet för barn- och ungdomar till föräldrar med beroende eller psykisk ohälsa. All info om Humlan hittar du här.

Fjärilen

Stödverksamhet för barn-och ungdomar i sorg som mist en förälder eller annan nära anhörig. All info om Fjärilen hittar du här.

Pilgrimsvandringar

Här hittar du info och datum för vårens pilgrimsvandringar.

Eden Kolonilotten

Ta del av församlingens kolonilott i Gubbängens fritidsträdgårdar. Du kan låna en pallkrageplats som du kan odla det du vill i eller hjälpa till med att ta hand om lottens egna odlingar och rabatter.
När: odlingssäsongen april-september beroende på väder.
Plats: Gubbängens fritidsträdgårdar
Info: Lena och IngaLill (se kontaktuppg. nedan)

Förbönsmässa & soppa

Förbönsgudstjänst med nattvard för den som vill. Efter mässan serveras en god vegetarsik soppa (kostnad 20 kr).
När: Tisdagar kl 12.00. Soppa serveras från ca 12.30.
Plats: Söderledskyrkan, Mariakapellet, Kornet