Svenska kyrkan i Farsta

Svenska kyrkan i Farsta Besöksadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Konfirmation

Vill du följa med på en oförglömlig resa? En resa på insidan och en resa på utsidan? En resa mot nya vänner för livet och mot ett starkare självförtroende? Vill du följa med på en resa då vi tillsammans får utforska och testa kristen tro och tradition? En resa där inga frågor är fel och då vi får söka efter svaren tillsammans.

Så här går det till
Konfirmationstiden är en tid då du får upptäcka mer om dig själv och om andra. Det är ett tillfälle när du tillsammans med jämnåriga och vuxna får chans att prata om några av livets viktigaste frågor. Du får fundera över vem du är och vad du tror på. Du får kunskap om vad kyrkan, traditioner och den kristna tron är. Tillsammans med andra får du fundera över existentiella frågor kring ont och gott, vänskap, meningen med livet, kärlek och relationer och mycket annat. Du får ställa frågor om dig själv och världen och formulera dina grundläggande tankar om livet.

Till hjälp för dessa samtal och funderingar finns ledare i alla våra grupper. Det är både anställda och unga ledare som konfirmerade sig för några år sedan. Tillsammans i gruppen ställer vi frågorna och söker svar. Det är du och dina funderingar som är viktigast.

Varje grupp leds av präst, pedagog och unga ledare som nyligen varit konfirmander själva och sedan gått kyrkans ledarutbildning. Alla grupper åker på något läger, antingen över helgen eller cirka en vecka. Att vara på läger skapar en speciell stämning i gruppen och vi lär känna varandra väldigt bra.

Konfirmation och läger är kostnadsfritt i Farsta församling!

Församlingens konfirmationsarbete drivs utifrån Svenska kyrkans riktlinjer.

Behov av särskilt stöd
Kontakta oss om du har behov av särskilt stöd så försöker vi hitta en form som passar dig. Det finns dessutom gemensamma konfirmationsgrupper i Stockholms stift som till exempel Gålölägret där ungdomar med och utan funktionsnedsättning möts. Här kan du få mer information www.konfirmationsthlm.se

Om du har frågor om konfirmation, hör av dig till antingen
Mikael pålsson, tfn 08-683 63 07 eller Mikael Pålsson
Anna Malmqvist, tfn 08-683 63 57 eller Anna Malmqvist

Blev det där med konfirmation inte av när du var 15?
Man kan även konfirmeras som vuxen. Vill du grubbla över meningen med livet tillsammans med andra? Är du nyfiken på kyrkan? Vill du fördjupa dig i den kristna trons mysterier? Ta chansen att göra en inre och yttre resa. Vi träffas och med hjälp av samtal, diskussioner, fika, musik och mycket annat samt ge oss i kast med livets allra djupaste frågor.

Vuxenkonfirmation och har frågor och funderingar om konfirmation. Hör av dig till Ewa Schmidt, tfn 08-683 63 19 eller Ewa Schmidt

Går du på gymnasiet och har frågor om konfirmation, hör av dig till Mikael pålsson, tfn 08-683 63 07 eller Mikael Pålsson

. . . . . . . . . . . . . . .

Säsongen 2017-18
Årets grupper födda 2002 och 2003 gör resor till Idre, Jerusalem och Palestina samt Norge och Stavanger/Lysefjorden. Årets grupper är igång och anmälan är stängd. Är du intresserad av konfirmation går det bra att höra av sig till Mikael Pålsson eller Anna Malmqvist. Se kontaktuppgifter ovan.

. . . . . . . . . . . . . . .

Redan konfirmerad och är intresserad av att gå ledarskapsutbildning? Läs mer här

För dig som redan är med i någon av församlingens konfirmationsgrupper finns mer info här.