Meny

Konfirmation

Vill du följa med på en oförglömlig resa? En resa på insidan och en resa på utsidan? En resa mot nya vänner för livet och mot ett starkare självförtroende? Vill du följa med på en resa då vi tillsammans får utforska och testa kristen tro och liv? En resa där inga frågor är fel, och då vi får söka svaren tillsammans.

Konfirmation 2020/2021

Konfirmationen kan vara otroligt rolig! Lär känna nya vänner, slappna av i en skön gemenskap och passa på att fundera på vad som är viktigt i livet! Vanligtvis konfirmeras man under det läsår som man går i åk 8, eller det år då man fyller 14 eller 15. Om du går i 9:an eller är äldre så går det också bra att konfirmeras, antingen i den vanliga konfirmationsgruppen eller enskilt. 

OBS! Vi återkommer med information om anmälan och konfirmationsalternativ i början av hösten 2020.

Så här går det till

Konfirmationstiden är en tid då du får upptäcka mer om dig själv och om andra. Det är ett tillfälle då du tillsammans med jämnåriga och vuxna får chansen att prata om några av livets viktigaste frågor. Du får fundera över vem du är och vad du tror på. Tillsammans med andra får du bl.a fundera över existentiella frågor kring ont och gott, meningen med livet, kärlek och relationer. Du får ställa frågor om dig själv och om världen, och du får formulera dina grundläggande tankar om livet. Konfirmation med konfirmandresa och läger är helt kostnadsfritt i Farsta församling.

Konfirmandgruppen leds av en präst, pedagog, ungdomsmusiker och av unga ledare, som nyligen varit konfirmander själva och som gått församlingens ledarutbildning. Församlingens konfirmationsarbete drivs utifrån Svenska kyrkans riktlinjer. 

Bra att veta om konfirmation

 • Konfirmation är helt kostnadsfritt, även resorna.
 • Man behöver inte vara kristen eller tro på Gud för att delta.
 • Om man tillhör en annan religion kan målet med konfirmandtiden vara att få kunskap om kristen tro och tradition.
 • Man kan delta i konfirmandåret utan att konfirmera sig på slutet
 • Den som vill konfirmeras på slutet av konfirmandtiden behöver vara döpt eller döpas under konfirmandtiden.
 • Konfirmationsgudstjänsten handlar om att Gud ”bekräftar” att de löften som gavs i dopet fortfarande håller att leva på.

Här kan du läsa om vanliga frågor och svar om konfirmation.

Behov av särskilt stöd

Kontakta oss om du har behov av särskilt stöd så försöker vi hitta en form som passar dig bäst i församlingen. Det finns också ett läger som hålls av Stockholms stift, Gålölägret, där ungdomar med och utan funktionsvariationer möts. Här kan du få mer information: www.konfirmationsthlm.se

Blev konfirmationen inte av när du var 15?

Går du på gymnasiet och har frågor om konfirmation, 08-683 63 62 eller maila farsta.ungdom@svenskakyrkan.se . Om du är över 20 år och önskar dop och/eller konfirmation, ring 08-683 63 00 eller maila farsta.forsamling@svenskakyrkan.se 
 . . . . . . . . . . . . . . .

Redan konfirmerad och är intresserad av att gå ledarskapsutbildning? Läs mer här.

För dig som redan är med i någon av församlingens konfirmationsgrupper finns mer info här

 . . . . . . . . . . . . . . .

Här nedan kommer vi presentera inom kort våra konfirmationsalternativ för 2020/2021. Om inget annat anges är träffarna i Söderledskyrkan, Lingvägen 149, Hökarängen. Det kan bli vissa mindre förändringar i planering och datum.

Visste du att...

Varför inte bli en erfarenhet rikare? De flesta ungdomar som väljer att konfirmeras brukar senare beskriva konfirmandtiden som ”det bästa jag varit med om”. Varför inte testa du också?

 • Konfirmation är helt kostnadsfritt, även resorna.
 • Man behöver inte vara kristen eller tro på Gud för att delta.
 • Om man tillhör en annan religion kan målet med konfirmandtiden vara att få kunskap om kristen tro och tradition.
 • Man kan delta i konfirmandåret utan att konfirmera sig på slutet.
 • Den som vill konfirmeras på slutet av konfirmandtiden behöver vara döpt eller döpas under konfirmandtiden. Konfirmandtiden handlar om att Gud ”bekräftar” att de löften som gavs i dopet fortfarande håller att leva på.

Vi som jobbar med konfirmation

Anna Berg

Anna Berg

Ungdomspräst, Söderledskyrkan

Linn Fleisher Sjöberg

Linn Fleisher Sjöberg

Präst (inriktning barn och familj), Söderledskyrkan

Camilla Hellberg

Camilla Hellberg

Pedagog, Söderledskyrkan

Katarina In de Betou

Katarina In de Betou

Präst, Farstastrandkyrkan