Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Konfirmation

Vill du följa med på en oförglömlig resa? En resa på insidan och en resa på utsidan? En resa mot nya vänner för livet och mot ett starkare självförtroende? Vill du följa med på en resa då vi tillsammans får utforska och testa kristen tro och liv? En resa där inga frågor är fel, och då vi får söka svaren tillsammans.

KONFIRMATION i FARSTA FÖRSAMLING 2018/19

Konfirmandgrupperna för 2018/19 har startat för ungdomar födda 2003 eller 2004. Vi öpnnar upp anmälan för nästa omgång under senvåren 2019.

Så här går det till

Konfirmationstiden är en tid då du får upptäcka mer om dig själv och om andra. Det är ett tillfälle då du tillsammans med jämnåriga och vuxna får chansen att prata om några av livets viktigaste frågor. Du får fundera över vem du är och vad du tror på. Tillsammans med andra får du bl.a fundera över existentiella frågor kring ont och gott, meningen med livet, kärlek och relationer. Du får ställa frågor om dig själv och om världen, och du får formulera dina grundläggande tankar om livet. Konfirmation med konfirmandresa och läger är helt kostnadsfritt i Farsta församling.

Konfirmandgruppen leds av en präst, pedagog, ungdomsmusiker och av unga ledare, som nyligen varit konfirmander själva och som gått församlingens ledarutbildning. Församlingens konfirmationsarbete drivs utifrån Svenska kyrkans riktlinjer.

Bra att veta om konfirmation

• Konfirmation är helt kostnadsfritt, även resorna.
  • Man behöver inte vara kristen eller tro på Gud för att delta.
  • Om man tillhör en annan religion kan målet med konfirmandtiden vara att få kunskap om kristen tro och tradition.
  • Man kan delta i konfirmandåret utan att konfirmera sig på slutet
  • Den som vill konfirmeras på slutet av konfirmandtiden behöver vara döpt eller döpas under konfirmandtiden.
  • Konfirmationsgudstjänsten handlar om att Gud ”bekräftar” att de löften som gavs i dopet fortfarande håller att leva på.

Här kan du läsa om vanliga frågor och svar om konfirmation.

Behov av särskilt stöd

Kontakta oss om du har behov av särskilt stöd så försöker vi hitta en form som passar dig bäst i församlingen. Det finns också ett läger som hålls av Stockholms stift, Gålölägret, där ungdomar med och utan funktionsvariationer möts. Här kan du få mer information: www.konfirmationsthlm.se

Om du har ytterligare frågor eller funderingar kring konfirmation, maila mikael.palsson@svenskakyrkan.se eller sms:a 070-260 68 38

Blev konfirmationen inte av när du var 15?

Går du på gymnasiet och har frågor om konfirmation, kontakta Mikael Pålsson.
Om du är över 20 år och önskar dop och/eller konfirmation, ring 08-683 63 00 eller maila farsta.forsamling@svenskakyrkan.se
 . . . . . . . . . . . . . . .

Redan konfirmerad och är intresserad av att gå ledarskapsutbildning? Läs mer här.

För dig som redan är med i någon av församlingens konfirmationsgrupper finns mer info här

. . . . . . . . . . . . . . .

Varför inte bli en erfarenhet rikare? De flesta ungdomar som väljer att konfirmeras brukar senare beskriva konfirmandtiden som ”det bästa jag varit med om”. Varför inte testa du också?