Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmation

Vill du följa med på en oförglömlig resa? En resa på insidan och en resa på utsidan? En resa mot nya vänner för livet och mot ett starkare självförtroende? Vill du följa med på en resa då vi tillsammans får utforska och testa kristen tro och liv? En resa där inga frågor är fel, och då vi får söka svaren tillsammans.

Konfirmationen kan vara otroligt rolig! Lär känna nya vänner, slappna av i en skön gemenskap och passa på att fundera på vad som är viktigt i livet! Vanligtvis konfirmeras man under det läsår som man går i åk 8, eller det år då man fyller 14 eller 15. Om du går i 9:an eller är äldre så går det också bra att konfirmeras, antingen i den vanliga konfirmationsgruppen eller enskilt. 

Konfirmation 2020/2021

Här nedan presenteras våra konfirmationsalternativ för 2020/2021. Om inget annat anges är träffarna i Söderledskyrkan, Lingvägen 149, Hökarängen eller digitalt. Det kan bli vissa mindre förändringar i planering och datum. 

Sommarläger på Gotland (fullsatt)

Sommarläger på Gotland, på Lummelunda Vandrahem, när och där solnedgångarna är som vackrast, låter inte det som ett fantastiskt sätt att inleda lovet? Följ med oss i sommar och upplev raukar, grottor, Visby, och grillkvällar vid havet. Vi badar, pilgrimsvandrar och gör utflykter på ön. Genom att möta livets små och stora frågor lär vi känna oss själva och varandra. Då, nu och framtid. Tro, hopp och kärlek. Det finns gott om tid för såväl lek och diskussion som gemenskap och ensamhet. 

 • Första träffen 13 december 2020 
 • Vi träffas digitalt varannan onsdagkväll nu och tillsvidare (med undantag för påsklovet 24/3, 21/4.)
 • I maj träffas vi 5/5, 19/5 då vet vi ännu inte om vi träffas digitalt eller på plats och isf även deltar i Kvällsmässan.
 • 10 dagars läger på Gotland veckorna före midsommar 2021
 • Konfirmation 4 juli 2021 i Söderledskyrkan
 • Max antal deltagare: 30

Anmälan: Gruppen är fullsatt. Föräldrarmöte 23/3.

Så här går det till

Konfirmationstiden är en tid då du får upptäcka mer om dig själv och om andra. Det är ett tillfälle då du tillsammans med jämnåriga och vuxna får chansen att prata om några av livets viktigaste frågor. Du får fundera över vem du är och vad du tror på. Tillsammans med andra får du bl.a fundera över existentiella frågor kring ont och gott, meningen med livet, kärlek och relationer. Du får ställa frågor om dig själv och om världen, och du får formulera dina grundläggande tankar om livet. Konfirmation med konfirmandresa och läger är helt kostnadsfritt i Farsta församling.

Konfirmandgruppen leds av präster, pedagoger och av unga ledare, som nyligen varit konfirmander själva och som gått församlingens ledarutbildning. Församlingens konfirmationsarbete drivs utifrån Svenska kyrkans riktlinjer. 

Bra att veta om konfirmation

 • Konfirmation är helt kostnadsfritt, även resorna/lägren.
 • Man behöver inte vara kristen eller tro på Gud för att delta.
 • Anmälan till konfirmation sker endast via webbanmälan
 • Om man tillhör en annan religion kan målet med konfirmandtiden vara att få kunskap om kristen tro och tradition.
 • Du behöver inte vara döpt eller medlem i Svenska kyrkan för att få vara med på konfirmationstiden. Men själva konfirmationen är en bekräftelse av dopet, så därför måste du vara döpt för att konfirmeras. Är du inte döpt som barn kan du döpas under konfirmationstiden - det är en fin upplevelse!
 • Man kan delta i konfirmandåret utan att konfirmera sig på slutet
 • Konfirmationsgudstjänsten handlar om att Gud ”bekräftar” att de löften som gavs i dopet fortfarande håller att leva på.

Varför inte bli en erfarenhet rikare? De flesta ungdomar som väljer att konfirmeras brukar senare beskriva konfirmandtiden som ”det bästa jag varit med om”. Varför inte testa du också?

Här kan du läsa om vanliga frågor och svar om konfirmation.

Behov av särskilt stöd

Kontakta oss om du har behov av särskilt stöd så försöker vi hitta en form som passar dig bäst i församlingen. Det finns också ett läger som hålls av Stockholms stift, Gålölägret, där ungdomar med och utan funktionsvariationer möts. Här kan du få mer information: www.konfirmationsthlm.se

Blev konfirmationen inte av när du var 15?

Går du på gymnasiet och har frågor om konfirmation, maila farsta.ungdom@svenskakyrkan.se . Om du är över 20 år och önskar dop och/eller konfirmation, läs mer om konfirmation för vuxna. 
 . . . . . . . . . . . . . . .

Redan konfirmerad och är intresserad av att gå ledarskapsutbildning? Läs mer här.

För dig som redan är med i någon av församlingens konfirmationsgrupper finns mer info här

 . . . . . . . . . . . . . . .

Vi som jobbar med konfirmation

Intervju med Evina Zevini ". Jag hade också många fördomar mot kyrkan som nu försvunnit."