Samtal och stöd

Det kan kännas skönt att få prata med någon oavsett vad det handlar om. Hos oss finns präster och diakoner att vända sig till för enskilda samtal. Det finns också möjlighet att prata med andra som sörjer i sorgegrupper.

Samtal med präst eller diakon

Det kan kännas bra att prata med någon utomstående som har tid att lyssna och kan ge professionellt stöd. Det kan ge dig nya sätt att se på din situation. Med präster och diakoner kan du samtala om det som är viktigt för dig. Det kan vara alltifrån livets mening, personliga relationer, tro etc. Diakonerna kan även ge stöd i kontakten med olika myndigheter, vårdinstanser och organisationer. Du kan höra av dig närsomhelst på året. Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.

För präster och diakoner är tron på Gud självklar, men du behöver inte tillhöra Svenska kyrkan eller vara troende för att kontakta oss. Du får – men behöver inte – prata om Gud, läsa Bibeln eller be när du talar med en präst eller diakon. Vem som helst är välkommen att höra av sig. Du kan vara anonym.

På vardagar kan du få kontakt med en präst eller diakon från församlingen. Du kan nå präst eller diakon genom att ringa församlingens reception på tel:

Präst nås måndag kl 09.00-12.00 och tisdag-fredag 09.00-13.00
Diakon nås tisdag-fredag 09.00-11.00.
Är ditt ärende akut och ligger utanför våra öppettider kan du höra av dig till jourhavande präst.

Samtala digitalt eller i telefon