Dop, bröllop & begravning.

Kyrkan i livet

covid-19: dop, begravning & bröllop

Hur gör vi vid de kyrkliga handlingarna dop, begravning & bröllop?
Det finns möjlighet att genomföra dop, bröllop och begravningar men med restriktioner kring antal besökare. För att minska smitta och av arbetsmiljöskäl har vi beslutat att 50 personer (inkl. personal) i Söderledskyrkan, 40 personer (inkl. personal) i Stora Sköndals kyrka och 25 personer (inkl. personal) i Farstastrandkyrkan får närvara vid kyrkliga handlingar som utförs i vår regi. De som samlas bör inte tillhöra riskgrupperna eller ha symptom. Vi erbjuder inte möjlighet till minnesstund eller dopkaffe. Präster och andra som tjänstgör vid förrättningar tillämpar extra god handhygien genom handtvätt med tvål och varmt vatten samt - om det finns tillgängligt - användning av handsprit.

Många kommer i kontakt med kyrkan vid stora händelser i livet när det på ett eller annat vis förändras. Någon i familjen eller vänkretsen blir döpt. En älskad mormor dör. En ungdom konfirmeras. Ett par gifter sig. Kyrkan kan också ge stöd när livet inte blir som man tänkt sig. Här hittar du all info om hur du gör en bokning, samtidigt som vi reder ut många funderingar kring dop, konfirmation, bröllop samt begravning.

Boka tid och plats för dop/vigsel/begravning

Tel: 08-683 63 08 eller 08-683 63 09
Boka dop online: Hitta lediga doptider och boka direkt
e-post: farsta.bokning@svenskakyrkan.se