Svenska kyrkan i Farsta Besöks- och postadress: Lingvägen 149, 12361 Farsta Telefon: +46(8)6836300 E-post till Svenska kyrkan i Farsta

Bröllop

Att säga Ja till kärleken!

Alla är välkomna att fira bröllop i Svenska kyrkan, men tänk på att som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Tänk också på att söka hindersprövning i god tid innan bröllopet. Välkomna att kontakta oss och boka tid för vigsel på tel. 08-683 63 08 eller 08-683 63 09.

Att gifta sig - att säga Ja till kärleken

Varje år svarar ungefär 22 000 brudpar ja på prästens frågor. Sedan avger de sina löften, där de uttrycker viljan att älska varandra i nöd och lust.

Det är vad en kyrklig vigsel handlar om: Att frivilligt gå in i en livslång gemenskap. Att lova varandra att göra allt för att den ska hålla. Och sist men inte minst: Att få ta emot Guds välsignelse över sitt äktenskap.

En kyrklig vigsel är mer än ett juridiskt avtal. Den är en stund av helighet. Paret ger varandra ett löfte inför Gud, och ber om beskydd och styrka. Gud i sin tur lovar att för alltid vara med i relationen för att hjälpa och ge kraft. Och nog behövs det både hjälp och krafttillskott ibland, när lyckoruset blir vardagsbrus. Det kan nog de flesta som varit gifta ett tag bekräfta.

Boka tid och plats för dop/vigsel/begravning

Tel: 08-683 63 58 eller 08-683 63 09
e-post: farsta.bokning@svenskakyrkan.se